هیستروسکوپی
هیستروسکوپی روش استاندارد طلایی در بررسی حفره رحمی است که تحت بیهوشی یا بی حسی با ورود دوربین مخصوص به داخل رحم و اتساع ان با مایع امکان دید مستقیم واژن ،سرویکس ،حفره رحم ومنفذ لوله ها را فراهم میکند ودقت وحساسیت بالایی دارد.هیستروسکوپی مانند لاپاراسکوپی یک روش کم تهاجمی است که هم جنبه تشخیصی دارد و هم بطور همزمان میتوان اقدامات درمانی را انجام داد.
از هیستروسکوپی دراین موارد استفاده میشود:
1- بررسی خونریزی های نامنظم رحم قبل و بعد از یائسگی
2- بررسی افزایش ضخامت اندومتر( مثلا در موارد سرطان رحم و...)
3- برداشتن پولیپ و فیبروم داخل حفره رحم
4- بیرون اوردن اجسام خارجی و IUD
5- خارج کردن بقایای حاملگی
6- تشخیص ودرمان ناهنجاریهای مادرزادی رحم مثل سپتوم رحم ( دیواره وسط رحم )
7- برداشتن ضایعه سرویکس
8- از بین بردن چسبندگی های حفره رحم
9- بررسی علل ناباروری ناشناخته
همچنین در تشخیص دقیق ترسایز ومحل ضایعاتی که در سونوگرافی واژینال دیده شده ویا هنگامی که سایر بررسی ها نرمال است ولی خونریزی بیمار ادامه دارد هیستروسکوپی بسیار کمک کننده است.
مزیت هیستروسکوپی:
مهمترین مزیت هیستروسکوپی ، تشخیص قطعی و درمان همزمان زیر دید مستقیم است که مانع از اسیب ناخواسته به اندومتر ویا درمان ناقص وعدم تشخیص ضایعات فوکال کوچک میشود. کم هزینه و بدون درد و اسان است و تحت بی حسی و یا بیهوشی مختصرانجام میشود. پس از انجام ان بیمار بلافاصله میتواند فعالیت های معمول زندگی را داشته باشد. بهترین زمان انجام ان در نیمه اول سیکل است.
عوارض احتمالی هیستروسکوپی :
هیستروسکوپی نیز مثل هر روش جراحی دیگر ممکن است خطراتی داشته باشد البته خطر هیستروسکوپی تشخیصی بسیار اندک است. این خطرات شامل سوراخ شدن رحم ، خونریزی خفیف واژینال و گاهی درد و کرامپ خفیف در زیر شکم می باشد که در عرض 2-1 روز و با مصرف مسکن برطرف میشود.
در چه مواردی نباید هیستروسکوپی انجام شود:
1- حاملگی داخل رحمی زنده
2- عفونت حاد لگن
3- سرطان رحم یا سرویکس
توصیه های بعد از هیستروسکوپی :
در صورت درد بعد از عمل هیستروسکوپی ، استفاده از مسکنهای ضد التهاب مانند شیاف دیکلوفناک کفایت میکند.بیماران ممکن است لکه بینی خفیفی داشته باشند که جای نگرانی نیست و خودبخود برطرف میشود. بیماران میتوانند نهایتا تا 24ساعت پس از هیستروسکوپی ، فعالیت روزانه خود را از سر بگیرند. همان روزعمل در صورت نداشتن مشکل و صلاحدید پزشک ترخیص بلامانع است.2هفته پس از جراحی باید جهت پیگیری به پزشک مربوطه مراجعه شود. بدلیل دستکاری اندومتر، اقدام به بارداری باید بنا به توصیه پزشک پس ازگذشت دوره ترمیم اندومتر صورت گیرد.
جهت هماهنگی نوبت دکتر منصوره پژمان منش فوق تخصص نازایی و آی وی اف ، جراح لاپاراسکوپی زنان و هیستروسکوپی در اصفهان ، به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.شماره تماس مطب : 03136206186
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لاپاراسکوپی تشخیصی
تاریخ انتشار : 1399-02-22تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28 -
لاپاراسکوپی
تاریخ انتشار : 1393-10-04تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28 -
کاربرد هیستروسکوپی
تاریخ انتشار : 1399-05-09تاریخ بروز رسانی : 1403-03-07 -
لاپاراسکوپی در درمان نازایی
تاریخ انتشار : 1399-03-30تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :سید [ 1403-03-02 ]
درود و عرض ادب خدمت خانوم دکتر پژمان منش. خانم بنده بعد از هیستروسکوپی که انجام دادید مشکل کامل برطرف شده. خواستم از جراحی خوب و تشخیص دقیق شماتشکر کنم
حمیده پ [ 1402-12-15 ]
درود بر خانم دکتر پژمان منش عزیز. خواستم از شما تشکر کنم. بعد از کورتاژ و عمل پولیپم هیچ خونریزی و درد نداشتم . دستتون خیلی سبک بود و مشکلات قبلیم هم حل شد. موفق باشید.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .