سقط مکرر - بخش اول
تعریف دقیق سقط:
بسیاری از مردم واژه سقط را به از دست دادن جنین قبل از بدنیا آمدن ، در هر سن حاملگی بکار میبرند.از نظر علمی سقط به از دست رفتن حاملگی قبل از هفته بیستم بارداری اطلاق میشود ( حاملگی خارج رحمی ، مول و بارداری تشخیص داده شده با آزمایش در این تعریف قرار نمیگیرند.) وبعد از هفته بیستم اصطلاح زایمان زودرس مناسبتر است . سقط ، مخصوصا برای زوجهایی که سقط مکرر را تجربه کرده اند واقعه ناخوشایندی است و اثرات منفی بر وضعیت روحی و احساسی فرد میگذارد ، بویژه اگر سقط مکرر اتفاق بیفتد و هیچ فرزندی نداشته باشند. اما بهتراست بدانیم سقط روندی طبیعی در خلقت است که باعث میشود محصول حاملگی ناسالم از چرخه خارج شده و محصول سالم ،به ثمربرسد.
سقط مکرر:
سقط مکرر به 3-2 بار سقط پشت سر هم قبل از هفته بیستم حاملگی ( در بارداری هایی که در سونوگرافی مشخص شده ،نه بارداری که صرفا با آزمایش تشخیص داده شده ) گفته میشود. یکبار سقط سه ماهه اول و یا اوایل سه ماهه دوم در یک فرد سالم معمولا نیاز به بررسی ندارد ، اما وقتی این روند چند بار پشت سر هم تکرار میشود قطعا باید ارزیابی صورت گیرد.در واقع خانمی که دچار سقط مکرر هست به دلیل عدم توانایی در باروری باید توسط پزشک فوق تخصص ناباروری تحت مشاوره و بررسی قرار گیرد.سقط مکرر علل مختلفی دارد که جهت اطلاع و اگاهی شما در بخشهای بعد مفصل توضیح داده خواهد شد.
توجه :سقط هایی که بصورت غیرقانونی به درخواست افراد صورت میگیرند ، جزء آمار سقط مکرر محسوب نمیشوند.
شیوع سقط چقدر است ؟
در25% موارد قبل از اینکه فرد متوجه بارداری شده باشد سقط رخ میدهد ، اما میزان طبیعی سقط در یک بارداری تشخیص داده شده ( که آزمایش حاملگی مثبت است ) 15-10% می باشد. سن مادر یک عامل خطربرای سقط محسوب میشود.در کل هرچه سن مادر بالاتر باشد ( مخصوصا بالای 45 سال ) وسن حاملگی کمتر باشد ( کمتر از 6 هفته ) احتمال سقط بیشتر و بعداز اینکه قلب جنین در سونوگرافی رؤیت شد احتمال سقط کمتر میشود. سن حاملگی که در آن سقط رخ داده در تعیین علت و میزان عود کمک کننده است . چرا که تکرار سقط معمولا در همان سن حاملگی قبلی رخ می دهد. افزایش تعداد بارداریها نیز عامل خطری برای سقط است .
آیا با وجود سقط مکرر احتمال باروری زوجها هست؟
درست است که با هربار تکرار سقط احتمال وقوع ان بیشتر میشود ولی در هر صورت احتمال دستیابی به یک بارداری موفق بیشتر است .حتی بعد از 6-5 بار سقط مکررنیز امکان دستیابی به حاملگی و تولد زنده وجود دارد ، بنابراین زوجها به هیچ عنوان نباید ناامید باشند.بسیاری از زوجهایی که به علت سقط مکرر ، موفق به بارداری نشده اند با مراجعه به متخصص نازایی و سقط مکرر ، و با اقدامات تشخیصی و درمانی لازم ، صاحب فرزند شده اند.
علل سقط مکرر را در بخش دوم مطالعه فرمایید.
دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص نازایی ، آی وی اف و سقط مکرر در اصفهان
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کم کاری تیروئید و نازایی
تاریخ انتشار : 1399-11-30تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28 -
یائسگی زودرس - بخش اول
تاریخ انتشار : 1393-11-01تاریخ بروز رسانی : 1402-08-17 -
سقط مکرر - بخش دوم
تاریخ انتشار : 1393-12-14تاریخ بروز رسانی : 1402-04-01 -
تخمدان پلی کیستیک و نازایی
تاریخ انتشار : 1399-10-11تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05 -
نقش تغذیه در سقط مکرر
تاریخ انتشار : 1399-03-20تاریخ بروز رسانی : 1399-03-21
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .