شرایط انجام تست پاپ اسمیر
غربالگری با پاپ اسمیر :
همانطور که قبلا اشاره شد پاپ اسمیر یک روش بسیار ساده و کم هزینه جهت غربالگری سرطان دهانه رحم درخانمها و در واقع یکی از اقدامات اساسی در برنامه سلامت بانوان عزیز می باشد. با انجام پاپ اسمیر میتوان علاوه بر شناسایی سلولهای پیش بدخیم در مراحل اولیه ، التهاب و عفونت را نیز مشخص کرد.علاوه بر این ، متخصص زنان در هنگام نمونه گیری ، وضعیت بافت دهانه رحم و ملتهب یا شکننده بودن آن و زخم دهانه رحم را نیز تشخیص می دهد. برای بسیاری از خانمها ممکن است این سؤال وجود داشته باشد که پاپ اسمیر را با چه فواصلی و هرجند وقت یکبار باید انجام داد؟
بهترین زمان غربالگری پاپ اسمیر:
- شروع انجام پاپ اسمیر در تمام خانمهای متاهل و دارای روابط جنسی از سن 21 سالگی و یا سه سال پس از شروع رابطه جنسی ، بصورت سالیانه توصیه می شود. تست پاپ اسمیر به روش مرسوم و قدیمی باید هر سال انجام شود ولی پاپ اسمیر مایع را می توان به فواصل هر دوسال یکبار انجام داد .
- پس از 30 سالگی با نظر متخصص زنان ، در صورتی که جواب سه تست متوالی پاپ اسمیر نرمال و بدون مشکل باشد ، می توان تست پاپ اسمیر مایع را همراه با تست HPV و به فواصل سه ساله انجام دهید .
- از سن 70-65 سال به بعد با نظر متخصص زنان و با توجه به سوابق فرد ، در صورتی که نتیجه پاپ اسمیر فرد در 10 سال اخیر طبیعی بوده باشد ، می توان انجام غربالگری با تست پاپ اسمیر را متوقف کرد.
- در خانمهای باردار ، انجام پاپ اسمیر قبل از بارداری توصیه می شود اما در صورتی که فرد انجام نداده باشد در سه ماهه اول بارداری پاپ اسمیر مانعی ندارد. 8 هفته پس از زایمان ( زمانی که تغییرات هورمونی و سلولی دهانه رحم و تغییرات فیزیولوژیک بارداری و زایمان به حالت طبیعی برگشته ) ، میتوان تست پاپ اسمیر را انجام داد.
تست پاپ اسمیر در چه مواردی انجام میشود؟
تست پاپ اسمیر نه تنها بعنوان غربالگری در برنامه سلامت بانوان برای شما انجام می شود بلکه جهت بررسی یکسیری از مشکلات بانوان بعنوان تست تشخیصی کاربرد دارد.در مواردی که هر یک از مشکلات زیر را داشتید بایستی جهت بررسی ، به متخصص زنان خود مراجعه فرمایید:
1- بعنوان غربالگری در تمام خانم های واجد شرایط
2- در موارد لکه بینی یا خونریزی بعد از رابطه جنسی
3- لکه بینی یا خونریزی در دوران یائسگی
4- لکه بینی در طول مدت سیکل
5- عفونت مکرر سرویکس یا دهانه رحم
پاپ اسمیر در دختران مجرد:
این تست در دختران باکره انجام نمی شود . بدلیل اینکه با ورود اسپکولوم به پرده بکارت آسیب وارد می شود معاینه واژن و پاپ اسمیر در دختران غیر قابل انجام است.
چه افرادی در معرض سرطان دهانه رحم هستند؟
- عفونت های مزمن و مکرر دهانه رحم
- ازدواج در سنین پایین
- مصرف دخانیات ( سیگار و قلیان ) و مواد مخدر
- مبتلایان به ایدز
- افرادی که مبتلا به ویروس HPV ( زگیل تناسلی ) هستند
- داشتن شریک جنسی متعدد در هر یک از زوجها
- سابقه سرطان دهانه رحم در خانواده
- شروع رابطه جنسی از سنین پایین
- طبقه پایین اقتصادی اجتماعی
تفسیر تست پاپ اسمیر :
تفسیر نتایج تست پاپ اسمیر به عهده متخصص زنان می باشد. در صورتی که نمونه گیری بطور ناکافی انجام شده باشد بایستی نمونه مجدد به فاصله 8 هفته بعد گرفته شود. در مواردی ممکن است بنا به صلاحدید متخصص زنان ، تست 6 ماه بعد تکرار شود اما در صورت نرمال بودن ، پاپ اسمیر به فواصل تعیین شده انجام می گیرد.در صورتی که در پاپ اسمیر تغییرات سلولی گزارش شود ، متخصص زنان تستهای تکمیلی را انجام خواهد داد. در صورت وجود عفونت ، نوع میکروب یا قارچ هم مشخص می شود و دارو براساس ان تجویز خواهد شد.
کلینیک فوق تخصصی دکتر منصوره پژمان منش ، جراح و متخصص زنان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف ، پذیرای بانوان عزیز جهت اقدامات غربالگری ، مشاوره تعیین جنسیت ، انواع جراحی زیبایی زنان و درمان ناباروری و سقط مکرر می باشد. شما عزیزان میتوانید جهت هماهنگی با شماره های زیر در تماس باشید:
03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آمنیوسنتز
تاریخ انتشار : 1398-05-03تاریخ بروز رسانی : 1399-06-22 -
سونوگرافی واژینال در زنان
تاریخ انتشار : 1400-06-04تاریخ بروز رسانی : 1400-11-19 -
آزمایش پاپ اسمیر
تاریخ انتشار : 1399-03-17تاریخ بروز رسانی : 1401-07-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .