تشخیص بلوغ زودرس در دختران
تعریف بلوغ زودرس :
بلوغ زودرس در دختران بسیار شایعتر از پسران می باشد.درصورتی که علایم بلوغ در دختران قبل از سن 8 سالگی و در پسران قبل از سن 9 سالگی بروز کنند بلوغ زودرس اطلاق می شود و مراجعه به پزشک را ضروری می سازد. ممکن است همه علایم با هم و یا یکی از آنها ( بعنوان مثال فقط رشد موهای زیر بغل ) بروز کنند .امروزه دختران جامعه ما نسبت به گذشته و حتی نسبت به مادران خود در سنین پایین تری به بلوغ می رسند.بسیاری مادران با دیدن اولین نشانه های بلوغ دختران خود با نگرانی به متخصص زنان مراجعه کرده وخواهان به تأخیر انداختن روند بلوغ در دختران هستند.در صورتی که نشانه های بلوغ در چارچوب خود و در طیف سنی طبیعی اتفاق بیفتد نیازی به مداخله و به تعویق انداختن بلوغ نیست و بایستی اجازه داد بلوغ روند طبیعی خود را طی کند.
علل بلوغ زودرس دختران :
علل بلوغ زودرس در دختران ممکن است ناشی از ضایعات مغزی یا نخاعی و یا مشکلات ساختاری در مغز ، بیماریهای تیروئید ، وضعیت هایی مانند کیست تخمدان یا تومور تخمدان ، تومور و توده در غدد فوق کلیوی و در معرض داروهای هورمونی قرار گرفتن باشد.
تشخیص بلوغ زودرس :
پزشک متخصص با معاینه و بررسی کامل علایم و در صورت نیاز آزمایشات تشخیصی ، به ارزیابی کامل روند بلوغ در فرزند شما می پردازد.پزشک متخصص جهت تشخیص مشکل ، آزمایش خون جهت بررسی هورمونهای جنسی و گرافی از مچ دست درخواست می دهد.
پیشگیری و درمان بلوغ زودرس دختران:
هدف اصلی از درمان بلوغ زودرس به حداکثر رسیدن قد در دوران بزرگسالی و پیشگیری از آسیبهای روانی به فرد است ، چراکه به محض تکمیل روند بلوغ مناطق رشدی موجود در استخوانهای بلند که مسئول قد کشیدن فرد هستند، بسته شده و دیگر رشد قدی اتفاق نمیافتد.بر اساس علت و منشأ هورمونها ، درمان دارویی یا جراحی صورت می گیرد.در صورت مراجعه زودهنگام به پزشک میتوان با تزریق آمپولهایی مانع کوتاهی قد شد. در صورت تزریق هورمون رشد نهایت رشد قدی چهار تا شش سانت خواهد بود.
چه زمانی باید به متخصص زنان مراجعه کنید ؟
در صورتی که فرزند دختر شما علایم بلوغ زودرس را دارد قبل از ان که دیر شود حتما به بهترین متخصص زنان که می شناسید مراجعه فرمایید. در صورت صلاحدید پزشک گاهی میتوان از بلوغ زودرس پیشگیری کرده و بلوغ را به تأخیر انداخت. درصورتی که خونریزی بعنوان تنها علامت بروز کند می بایست علل مهم دیگر ازجمله احتمال تجاوزجنسی ، جسم خارجی ، ضربه ، تومور و...را مد نظر داشت و لازم است جهت بررسی علت ، زودتر به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
توصیه متخصص زنان اصفهان:
والدین گرامی توجه داشته باشید که در صورت بروز هر یک از نشانه های بلوغ به یک دکتر زنان مراجعه فرمایید . پس از وقوع بلوغ زودرس ، مشکلات روانی همراه را نادیده نگیرید. از فرزندان خود انتظارات و توقعات در حد سن انها داشته باشید و نه در حد جثه انها.
امروزه مادران فهیم و اگاه ، قبل از شروع دوران بلوغ دختران خود به یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان مراجعه کرده و اطلاعات خود را افزایش می دهند.شما مادر گرامی میتوانید از بهترین خدمات مشاوره دکتر منصوره پژمان منش متخصص زنان اصفهان در زمینه مسایل و مشکلات دوران بلوغ و نحوه برخورد با بلوغ دختران ، بهره مند شوید.
شماره تماس : 03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
عفونت واژن در دختران
تاریخ انتشار : 1399-02-20تاریخ بروز رسانی : 1401-07-28 -
بلوغ در دختران
تاریخ انتشار : 1395-08-20تاریخ بروز رسانی : 1399-03-05 -
تنبلی تخمدان در دختران
تاریخ انتشار : 1400-06-20تاریخ بروز رسانی : 1400-06-20 -
تجاوز جنسی در کودکان و نوجوانان
تاریخ انتشار : 1399-03-26تاریخ بروز رسانی : 1401-09-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .