داروهای نازایی و سرطان
عوارض درمان نازایی :
اگر شما بانوی گرامی جزو خانمهایی هستید که قرار است تحت درمان با داروهای نازایی قرار بگیرید احتمالا این سؤال و نگرانی برای شما ایجاد شده که آیا این داروها عوارض دارند ؟ آیا خطرات درمان ناباروری بیشتر است یا مزیت آنها ؟ و آیا ممکن است فردی که داروهای نازایی را مصرف میکند در آینده دچار سرطان شود؟ به خاطر داشته باشید که بیماری سرطان در بین زنان نابارور بیش از سایر خانم ها خودنمائی می کند. به همین دلیل، افراد نابارور باید بدانند که آیا استفاده از روشهای درمان ناباروری ، باعث بروز سرطان در بدن آنها خواهد شد یا نه ؟ توصیه میکنیم قبل از اقدام به درمان نازایی ، در زمینه عوارض ای وی اف و درمانهای ناباروری حتما با یکی از بهترین پزشکان فوق تخصص ناباروری مشاوره کنید .
آیا مصرف داروهای نازایی باعث سرطان می شود؟
حقیقت این است که داروهای محرک تخمدان که باعث رشد تعداد قابل توجهی فولیکول می شوند ، سطح بالایی از هورمون استروژن را در بدن خانمها ایجاد میکند . این هورمون بطور طبیعی از تخمدانها ترشح می شود و با مصرف داروهای باروری ، میزان استروژن در خون بالا می رود و همین امر ممکن است باعث افزایش برخی سرطانها در خانم ها شود. اما درنتیجه تحقیقات مختلف خلاف این امر مشاهده شده است.
سرطان تخمدان و نازایی :
آیا خانمهای نابارور ، بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان هستند ؟
نگاهی اجمالی به سلامت بانوان نابارور نشان می دهد که آنها در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند . البته عامل سرطان تخمدان در خانمهای نابارور ، مصرف داروهای نازایی نیست. بلکه این افراد به لحاظ مسایل اپی ژنتیکی مستعد سرطان تخمدان هستند و در تحقیقات متعدد نشان داده شده که رابطه ای میان داروهای باروری و بروز سرطان تخمدان وجود ندارد. برخی دیگر معتقدند مصرف این نوع داروها خطر ابتلا به سرطان تخمدان را اندکی افزایش می دهند. اما در نهایت ، خطر مصرف داروهای نازایی به اندازه ای نیست که سلامت کلی بانوان نابارور را به خطر بیندازد.
سرطان پستان و داروهای نازایی :
آیا داروهای نازایی باعث ایجاد سرطان پستان می شوند؟ بعضی از دانشمندان بر این باور هستند که مصرف داروهای نازایی جهت آی وی اف ، در خانمهایی که مبتلا به سرطان پستان از نوع حساس به هورمون استروژن هستند و درمان برای انها انجام شده ممکن است باعث عود بیماری شود.اما تحقیقات جدید نشان داده اند که داروهای ناباروری خطر بروز و عود مجدد سرطان سینه را افزایش نمی دهند. فراموش نکنید که بروز بیماری سرطان پستان در زنان ، فقط به دلیل استفاده از روش های کمک باروری ( ART ) نیست، بلکه این بیماری در زمان بالا رفتن سن زنان هم یک مشکل شایع به شمار می رود.
نکته اخر :
- آمار ابتلا به سرطان های تخمدان و سینه در بانوانی که از لقاح مصنوعی ( آی وی اف ) برای باردار شدن استفاده کرده اند اندک است.
- جهت مشاوره ناباروری و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض داروهای نازایی می توانید به یکی از بهترین پزشکان فوق تخصص ناباروری اصفهان مراجعه کنید.
دکتر منصوره پژمان منش متخصص و جراح زنان و زیبایی ، از بهترین پزشکان فوق تخصص ناباروری و ای وی اف اصفهان ، پذیرای شما عزیزان جهت مشاوره ناباروری و ارایه بهترین راهکار درمان نازایی و تعیین جنسیت می باشند . شما میتوانید جهت هماهنگی نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید : 03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تحریک بیش از حد تخمدان ( OHSS )
تاریخ انتشار : 1399-04-01تاریخ بروز رسانی : 1400-12-18 -
روشهای کمک باروری
تاریخ انتشار : 1399-08-22تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28 -
پی آر پی تخمدان
تاریخ انتشار : 1401-12-09تاریخ بروز رسانی : 1402-10-18 -
عوارض مت فورمین
تاریخ انتشار : 1393-12-28تاریخ بروز رسانی : 1399-09-08 -
داروهای نازایی-بخش دوم
تاریخ انتشار : 1399-03-10تاریخ بروز رسانی : 1400-12-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .