رحم سپتوم دار
سپتوم رحم :
سپتوم یک تیغه از جنس بافت رحم شامل مخاط و عضله در وسط حفره رحم است که در واقع حفره رحم را به دوقسمت تقسیم کرده است. رحم دیواره دار یا همان رحم سپتوم دار شایعترین ناهنجاری مادرزادی رحم است . در این حالت یک دیواره در وسط حفره رحم وجود دارد که از دوران جنینی به جا مانده و از نظر طولی ممکن است کوتاه و یا خیلی بلند تا نزدیک دهانه رحم باشد. در برخی موارد این سپتوم تا واژن هم ادامه دارد.
علایم سپتوم رحم :
خانمهای که رحم سپتوم دار دارند ، اغلب قاعدگیهای منظم دارند و علامت خاصی ندارند و معمولاً به صورت تصادفی و یا حین بررسی هایی که برای ناباروری صورت میگیرد ، سپتوم رحم در آنها تشخیص داده میشود.
تشخیص رحم سپتوم دار:
معمولا خانمهایی که به علت ناباروری و یا سقط مکرر به فوق تخصص نازایی مراجعه میکنند در بررسی های لازم مثل سونوگرافی و عکس رنگی رحم ، رحم سپتوم دار تشخیص داده می شود اما تشخیص قطعی سپتوم رحم با لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی می باشد.MRI هم روش تشخیصی خوبی برای ناهنجاری های رحم می باشد اما همانطور که گفته شد تشخیص قطعی با لاپاراسکوپی انجام می شود.
آیا سپتوم رحم باعث نازایی می شود؟
سپتوم رحم به خودی خود باعث نازایی نمی شود اما بدلیل اینکه این دیواره معمولا خونرسانی کافی ندارد، در مواردی سقط مکرر اتفاق می افتد و باید درمان انجام شود.در خامهایی که به علت نازایی به متخصص ناباروری مراجعه می کنند ، برداشتن سپتوم قبل از اقدام به درمان نازایی ، باعث نتیجه بهتر درمان و شانس بالاتر باروری می گردد.
بارداری با رحم سپتوم دار:
بانوانی که رحم سپتوم دار دارند، می توانند بارداری طبیعی داشته باشند، اما در معرض خطر سقط مکرر، زایمان زودرس و قرارگیری جنین بصورت بریچ ( قرارگیری وارونه جنین در رحم ، پاها به سمت پایین ) هستند. شایعترین عارضه آن همان سقط مکرر می باشد.در خانمهایی که دچار سپتوم رحم هستند معمولا سقط در سه ماهه دوم رخ میدهد.
درمان رحم سپتوم دار:
سپتوم رحم در صورتی که باعث سقط مکرر شود و یا قبل از درمان های ناباروری باید اصلاح شود. برداشتن سپتوم رحم به روش جراحی با هیستروسکوپی و رزکتوسکوپی و توسط فوق تخصص ناباروری انجام می شود. گاهی دیواره وسط رحم خیلی بلند بوده و باید طی چند مرحله جراحی برداشته شود. پس از جراحی سپتوم رحم ، فضای رحم کاملا حالت نرمال و طبیعی پیدا میکند.
بارداری بعد از جراحی سپتوم رحم :
پس از اینکه با عمل جراحی ، دیواره وسط حفره رحم برداشته می شود باید دوره نقاهت جهت ترمیم مخاط و حفره رحم انجام شود . در این مدت جراح شما داروهایی را جهت پیشگیری از چسبندگی رحم تجویز می کند. حدود سه ماه بعد از جراحی سپتوم رحم ، می توانید برای بارداری اقدام کنید.
جراحی سپتوم رحم در اصفهان:
جهت عمل جراحی سپتوم رحم در اصفهان و کاهش عوارض احتمالی مثل سوراخ شدن رحم و یا چسبندگی رحم و... به بهترین جراح زنان و نازایی که در انجام هیستروسکوپی و رزکتوسکوپی تجربه کافی داشته باشد مراجعه کنید. جراحی سپتوم رحم در بیمارستان میلاد اصفهان با امکانات و دستگاههای به روز و توسط فوق تخصص جراحی زنان و نازایی انجام می شود.
در صورتی که با مشکل سقط مکرر و یا ناهنجاری رحم مواجه هستید می توانید جهت مشاوره و درمان به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش از بهترین پزشکان فوق تخصص جراحی زنان و نازایی اصفهان مراجعه فرمایید. رزرو نوبت بصورت اینترنتی از صفحه اصلی سایت امکان پذیر است.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
سرطان رحم
تاریخ انتشار : 1400-11-01تاریخ بروز رسانی : 1402-08-14 -
ناهنجاری های مادرزادی رحم
تاریخ انتشار : 1399-04-19تاریخ بروز رسانی : 1401-10-25 -
رحم تک شاخ
تاریخ انتشار : 1399-12-21تاریخ بروز رسانی : 1401-10-25 -
رحم دو شاخ
تاریخ انتشار : 1399-09-06تاریخ بروز رسانی : 1401-10-25 -
تشخیص و درمان فیبروم رحم
تاریخ انتشار : 1399-02-26تاریخ بروز رسانی : 1401-04-06
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .