آزواسپرمی در مردان
آزواسپرمی :
آزواسپرمی یکی از علل اصلی ناباروری مردان است که در آن مایع منی ظاهر کاملا نرمالی دارد ولی میزان اسپرم در ان صفر می باشد. این مشکل هیچ علامتی ندارد . این مردان ظاهر طبیعی و صفات ثانویه جنسی نرمال هم دارند و تنها علت مراجعه انها به پزشک ، عدم باروری یا همان ناباروری است. میزان شیوع ازواسپرمی در مردان حدود یک درصد در کل مردان و 15 درصد در مردان نابارور می باشد.
انواع آزواسپرمی:
دو نوع آزواسپرمی وجود دارد:
-
آزواسپرمی انسدادی :
در آزواسپرمی انسدادی اسپرم در بیضه تولید می شود اما راه خروج آن به بیرون و داخل مایع منی مسدود شده است . 40 درصد ازواسپرمی مردان از این نوع می باشد.
-
آزواسپرمی غیر انسدادی:
آزواسپرمی غیر انسدادی دو دلیل دارد: یا بدلیل آسیب بیضه ها ، اسپرم در بیضه تولید نمی شود و یا بیضه ها سالم هستند اما به دلیل اختلال هورمونهای مغزی که اسپرم سازی را در بیضه ها تحریک می کنند ، اسپرمی در بیضه تولید نمی شود.این نوع ازواسپرمی نادر است .
علل آزو اسپرمی :
مهمترین علل ازواسپرمی بر اساس نوع آن عبارتند از :
- علل آزواسپرمی انسدادی شامل نداشتن مادرزادی مجرای اسپرم بر ، وازکتومی ، بیماریهایی مانند دیابت که باعث برگشت اسپرم به مثانه می شود.
- آسیب بیضه بدلیل شیمی درمانی ، پرتو درمانی ، عفونت مجاری ادراری تناسلی ، التهاب بیضه بدلیل اوریون در کودکی ، ابتلا به سرطان ، اختلال ژنتیکی مانند سندرم مادرزادی کلاین فلتر و....
- اختلال هورمونهای مغزی و یا بعد از شیمی درمانی
تشخیص آزواسپرمی:
بهترین راه تشخیص آزواسپرمی ، انجام یک آزمایش اسپرم ساده یا همان اسپرموگرام است. اگر شما جزو زوجهایی هستید که مدتهاست در تلاش برای بارداری هستید ولی موفق به فرزند اوری نشده اید ، وقتی در قدم اول به فوق تخصص نازایی مراجعه میکنید ، پزشک علاوه بر ارزیابی علت ناباروری در خانمها ، یک ازمایش اسپرم هم درخواست میکند.در صورتی که میزان اسپرم در اسپرموگرام صفر باشد ، باید همسر جهت تعیین علت ازواسپرمی بررسی شود. در قدم بعد بیوپسی یا نمونه برداری از بیضه انجام می شود. در صورتی که در بافت بیضه ، اسپرم وجود داشته باشد ، یعنی ازواسپرمی از نوع انسدادی است و در غیر اینصورت ازواسپرمی از نوع غیر انسدادی است.
درمان آزواسپرمی :
- اگر آزواسپرمی از نوع انسدادی باشد و نتوان انسداد را به روش جراحی برطرف کرد ، می توان اسپرم را از بافت بیضه استخراج کرده و جهت باروری به روش آی وی اف استفاده کرد.
- اگر در بافت بیضه اسپرم موجود نباشد با توجه به ازمایشات هورمونی و ژنتیکی لازم ، مشخص می شود که ایا اسیب جدی بیضه وجود دارد یا مشکل از هورمون هاست . در صورتی که مشکل هورمونی باشد با تجویز داروهای هورمونی محرک ، تولید اسپرم از سر گرفته می شود. در صورتی که آسیب جدی و غیر قابل برگشت بیضه تایید شود ، درمان ناباروری با استفاده از جنین اهدایی صورت می گیرد.
میکروتسه :
بهترین ودقیق ترین روش استخراج اسپرم از بافت بیضه و درمان ناباروری مردان مبتلا به آزواسپرمی ، میکروتسه است . میکروتسه یک روش جراحی میکروسکوپی است که توسط اورولوژیست انجام می شود.اسپرم بدست امده از بیضه ، فریز شده و جهت باروری به روش میکرواینجکشن که توسط پزشک فوق تخصص ناباروری و ای وی اف انجام می شود ، استفاده می شود.
بارداری با اسپرم صفر :
خانمهایی که بدلیل ازواسپرمی همسر دچار ناباروری هستند پس از طی مراحل توضیح داده شده ، باید جهت باروری ، مراحل ای وی اف را تحت نظر پزشک فوق تخصص ناباروری ، انجام دهند. یعنی تحت تحریک تخمدان با داروهای نازایی قرار گرفته و پس از پانکچر و تخمک گیری ، اسپرم های بدست امده جهت میکرواینجکشن و یا آی وی اف استفاده می شوند.
جهت مشاوره و درمان ناباروری در اصفهان می توانید به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش فوق تخصص ناباروری و ای وی اف اصفهان مراجعه فرمایید. رزرو نوبت بصورت اینترنتی از صفحه اصلی سایت امکان پذیر می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نمونه برداری از بیضه
تاریخ انتشار : 1403-08-03تاریخ بروز رسانی : 1403-08-06 -
واریکوسل و ناباروری
تاریخ انتشار : 1399-03-15تاریخ بروز رسانی : 1402-07-21 -
عوامل مؤثر بر کیفیت اسپرم
تاریخ انتشار : 1401-09-21تاریخ بروز رسانی : 1403-07-20 -
کم تحرکی اسپرم درمردان
تاریخ انتشار : 1401-11-13تاریخ بروز رسانی : 1402-06-29 -
آزمایش اسپرم
تاریخ انتشار : 1399-02-28تاریخ بروز رسانی : 1403-07-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :علی رفعتی [ 1403-08-01 ]
آزواسپرم هستم ولی نمونه گیری از بیضه انجام نشده
محمداقبال براهویی [ 1402-02-20 ]
سلام شوهرم مشکل ازواسپرمی داره بچه دارنمیشیم لطفاراهنمای کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .