تشخیص و درمان توده پستان
بافت طبیعی سینه :
بافت پستان عمدتا از بافت غددی ( شامل غدد ترشحی و مجاری شیری ) و چربی تشکیل شده است . به مرور زمان و با افزایش سن یکسری تغییرات بطور طبیعی در بافس سینه ایجاد می شود. اما ایجاد تغییرات غیر طبیعی در بافت پستان ، نیازمند مراجعه به پزشک متخصص و بررسی و پیگیری است. یکی از نگرانی های عمده و شایع بانوان ، لمس توده در بافت سینه است که در هردوره ای اعم از نوجوانی ، باروری ، یائسگی ، شیردهی و بارداری ممکن است ایجاد شود و علل مختلفی دارد.
تشخیص توده پستان در معاینه :
بافت سینه به طور طبیعی به صورت گره ای لمس میشود.( مخصوصا در نیمه دوم سیکل قاعدگی ) . توده سینه یک تورم موضعی است که به صورت متفاوت و مجزا از بافت اطراف خود احساس میشود. بانوانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و ماهانه ، معاینه پستان خود را انجام می دهند ، نسبت به بافت طبیعی سینه خود شناخت دارند و بنابراین توده و هر گونه تغییرات غیر طبیعی پستان را زودتر متوجه می شوند. در واقع بیشتر توده های پستان توسط خود فرد لمس می شوند.
علایم توده پستان :
توده های پستان معمولا بدون علامت هستند و توسط خود فرد در معاینات ماهیانه ، در معاینات دوره ای پزشک متخصص و یا در غربالگری ها تشخیص داده می شوند. گاهی توده ها با احساس سنگینی و ناراحتی ، ماستالژی یا درد ( دوره ای و یا مداوم ) ، قرمزی و التهاب ، تغییرات پوستی ، فرو رفتگی نوک پستان ، خروج ترشح از نوک پستان ، گالاکتوره و... همراه هستند.
علل ایجاد توده در پستان :
تودههای پستان ممکن است خوش خیم و یا بدخیم باشند و به دو شکل کیست سینه و یا تودههای توپروجود دارند.
- کیست پستان
- تغییرات فیبروکیستیک
- ابسه و یا عفونت
- توده چربی
- فیبروادنوم
- توده بدخیم ( سرطان پستان )
- گالاکتوسل یا تجمع شیر
بهترین روش تشخیص توده پستان :
خانمی که با مشکل احساس و لمس توده در سینه به جراح و متخصص زنان مراجعه می کند در ابتدا توسط پزشک معاینه پستان انجام می شود. لمس توده و بررسی سایر علایم در سینه ، اطلاعات مفیدی در مورد احتمال خوش خیم و یا بدخیم بودن توده در اختیار پزشک قرار می دهد . جهت تشخیص دقیق تر ماهیت و نوع توده ، قدم بعدی ، انجام تصویر برداری مانند سونوگرافی پستان و یا ماموگرافی است . در واقع سونوگرافی و ماموگرافی ، دقیق ترین و بهترین روش تشخیص نوع توده پستان هستند . گاهی بیوپسی و یا نمونه برداری از توده و بررسی پاتولوژیک جهت تایید تشخیص لازم می شود.
درمان توده پستان :
پس ازانجام بررسی های لازم در مورد توده ، با توجه به اطلاعات بدست آمده در معاینه و سونوگرافی / ماموگرافی و نیز نمونه برداری ، ممکن است تحت نظر گرفتن و پیگیری در چند ماه اینده و یا درمان جراحی توصیه شود.
- بدلیل افزایش بدخیمی های پستان توصیه می شود بانوان عزیز بطور منظم معاینات دوره ای پستان را انجام داده و تحت نظر یکی از بهترین پزشکان متخصص و جراح زنان باشند.
بانوان عزیزی که سلامتی خود را در اولویت قرار می دهند تحت نظر یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان هستند و چکاپ و معاینات دوره ای و غربالگری ها را بطور منظم انجام می دهند. مطب دکتر منصوره پژمان منش جراح و فوق تخصص زنان ، زیبایی و نازایی اصفهان در خدمت بانوان عزیز می باشد.جهت دریافت نوبت به صفحه اصلی سایت مراجعه فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
غربالگری با ماموگرافی
تاریخ انتشار : 1399-11-02تاریخ بروز رسانی : 1400-10-23 -
راههای افزایش سایز سینه ( بخش دوم )
تاریخ انتشار : 1395-10-23تاریخ بروز رسانی : 1399-02-07 -
راههای افزایش سایز سینه ( بخش اول )
تاریخ انتشار : 1395-09-12تاریخ بروز رسانی : 1399-02-07 -
سونوگرافی پستان
تاریخ انتشار : 1399-06-06تاریخ بروز رسانی : 1400-10-23 -
تشخیص و درمان گالاکتوره
تاریخ انتشار : 1401-07-18تاریخ بروز رسانی : 1401-07-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .