آماده سازی اندومتر در کاشت جنین
کاشت جنین فریز در رحم :
همانطور که در مقالات پیشین اشاره شد در شرایطی ممکن است پزشک فوق تخصص ناباروری و جنین شناس مرکز ناباروری تصمیم به فریز جنین های حاصل از ای وی اف کنند. در مراکز ناباروری اصفهان و دیگر مراکز، توانایی نگهداری جنین های فریز شده را تا سالها بعد دارند و به این ترتیب زوجها می توانند تا سالها از جنین های فریز شده جهت باروری استفاده کنند .
فریز جنین در چه مواردی انجام میشود؟
- وقتی تعداد جنین های حاصل از آی وی اف از تعداد مورد نیاز برای انتقال بیشتر باشد جنین های اضافه فریز شده و در صورت نیاز در سیکلها و یا سالهای آتی از انها استفاده میشود.
- تحریک بیش از حد تخمدان یا سندرم OHSS
- در مواردی که زوج شرایط بارداری را ندارند بدلیل بیماری خاص ، شرایط اقتصادی ، تحصیلی ، مهاجرت و....
- مواقعی که در سونوگرافی واژینال ، ضخامت و نمای اندومتر برای انتقال مناسب نیست جنین ها فریز شده و در سیکل های بعدی با صرف هزینه کمترمنتقل میشوند.
- جهت حفظ باروری دراندومتریوز قبل از جراحی کیست اندومتریوما
- در مواردی که رحم اصلا شرایط انتقال جنین را ندارد مثل چسبندگی شدید داخل رحمی ، فیبروم با اثر فشاری بر اندومتر یا پولیپ رحم که قبل از کاشت جنین ، عمل جراحی ( هیستروسکوپی یا میومکتومی ) انجام می شود.
- درافراد فاقد رحم که قرار است از رحم اجاره ای جهت کاشت جنین استفاده شود.
اقدامات قبل از انتقال جنین فریز:
قبل از انتقال جنین به رحم لازم است به پزشک معالج خود مراجعه کنید.قبل از هر اقدامی باید بررسی از نظر عفونت رحم و واژن انجام شده و درمان واژینیت انجام شود. سونوگرافی واژینال جهت بررسی وضعیت رحم ، اندومتر و تخمدانها توسط پزشک فوق تخصص ناباروری انجام می شود. اگر پولیپ رحم ، میوم ساب موکوز و یا فیبروم با اثر فشاری بر اندومتر وجود داشته باشد ، باید قبل از کاشت جنین برداشته شوند. آزمایشات قبل از بارداری مخصوصا از نظر کم کاری تیروئید درخواست شده و مکمل های لازم تجویز می گردد. پس از انجام تمامی اقدامات ، مهمترین مرحله که همان اماده سازی اندومتر رحم است شروع می شود.
آماده سازی اندومتر :
اماده کردن اندومتر از اقدامات مهم قبل از کاشت جنین است . چرا که موفقیت ای وی اف و شانس موفقیت کاشت و لانه گزینی جنین در رحم اماده بالاتر است. پس از طی مراحل ای وی اف ، جهت اماده سازی اندومتر در سیکل انتقال جنین لازم است روز اول یا دوم سیکل قاعدگی به پزشک فوق تخصص ای وی اف خود مراجعه کرده تا سونوگرافی واژینال ، انجام شود. داروهای تجویز شده باید از روز 3-2 سیکل ، طبق دستور مصرف شوند . در طی مدت مصرف این داروها لازم است رشد اندومتر و کیفیت ان مجدد با سونوگرافی پیگیری شود. در صورتی که رشد اندومتر کافی نباشد ، ترانسفر جنین به سیکل بعد موکول می شود. در طی سیکل آماده سازی اندومتر بهتر است از داشتن رابطه زناشویی خودداری شود.
بهترین زمان انتقال جنین به رحم :
بهترین زمان انتقال جنین به رحم ، بسته به مرحله فریز جنین ها ، در روز 22-15 سیکل و زمانی است که ضخامت و کیفیت اندومتر در سونگرافی مناسب باشد. در این صورت می توان انتظار یک ای وی اف موفق را داشت.
در صورت اندومتر نامناسب چه باید کرد؟
در بعضی افراد ممکن است علیرغم تجویز داروهای لازم ، رشد اندومتر ناکافی باشد که در اینصورت راهکارهای دیگری مانند دوز بالاتر دارو ، خراش اندومتر ، پی ار پی اندومتر و... انجام می شود. در بعضی خانمها با وجود همه اقدامات ، رحم مناسب ترانسفر نیست و ممکن است استفاده از رحم اجاره ای برای این افراد گزینه بهتری جهت بارداری باشد.
اقدامات بعد از انتقال جنین :
جنین های فریز شده روز قبل و یا همان روز انتقال جنین که توسط پزشک فوق تخصص ای وی اف تعیین شده ، ذوب شده و جنین های با کیفیت توسط کاتتر مخصوص به داخل رحم منتقل می شوند. این کار معمولا زیر گاید سونوگرافی انجام می شود. داروهای تجویز شده ، مانند استروژن و پروژسترون و سایر داروها باید بی کم و کاست تا روز انجام آزمایش بارداری مصرف شوند و تمام توصیه های بعد از کاشت جنین که قبلا توضیح داده شده باید رعایت شوند.
جهت کاشت جنین فریز و نیز بهترین درمان نازایی در اصفهان می توانید با مراجعه به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش از بهترین پزشکان فوق تخصص نازایی و ای وی اف اصفهان و مشاوره از ارایه بهترین راهکارهای درمان ناباروری بهره بگیرید . نوبت دهی مطب بصورت اینترنتی و حضوری می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تخمک اهدایی
تاریخ انتشار : 1393-09-17تاریخ بروز رسانی : 1402-10-17 -
فریز جنین
تاریخ انتشار : 1398-10-14تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05 -
میکرواینجکشن
تاریخ انتشار : 1399-03-07تاریخ بروز رسانی : 1403-07-23 -
علل IVF ناموفق
تاریخ انتشار : 1399-11-09تاریخ بروز رسانی : 1402-04-01 -
پی آر پی در ناباروری
تاریخ انتشار : 1398-05-18تاریخ بروز رسانی : 1401-12-09
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .