عوارض آبله مرغان در بارداری
ابله مرغان :
ابله مرغان یک عفونت ویروسی است که اکثر بزرگسالان در کودکی به ان مبتلا شده اند و حدود 95 درصد مبتلایان به آن مصونیت پیدا کرده اند. ویروس ابله مرغان پس از بهبودی از عفونت اولیه ، در بدن بصورت نهفته باقی مانده و در مواردی عود می کند . ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی شدیدتر از دوران کودکی است و عوارض بیشتری هم دارد. ابتلا به آبله مرغان در بارداری یکی از نگرانی های مادران باردارمحسوب می شود .
ابله مرغان در بارداری :
ابتلا به آبله مرغان در بارداری ممکن است شدیدتر باشد اما همانطور که گفته شد اکثر مادران باردار ، در کودکی به ابله مرغان مبتلا شده و بدلیل تولید انتی بادی ، در مقابل این ویروس ایمن هستند .تنها نگرانی ، مواجهه با اقراد مبتلا به آبله مرغان در مادران بارداری است که قبلا ایمن نشده اند.
علایم ابله مرغان :
علایم ابله مرغان بدلیل راشهای پوستی منتشر ، تاولی و قرمز در بدن کاملا مشخص هستند . اما علایم دیگری هم دارد . تب ، و خارش بدن از علایم شایع هستند. اما عفونت ریوی در بعضی افراد ایجاد می شود.
عوارض ابله مرغان در بارداری :
در صورت ابتلا مادر باردار به ابله مرغان و درگیری جنین در رحم ، آثار ابله مرغان بر جنین شامل موارد زیر است :
- درگیری پوست و ضایعات پوستی
- نقایص استخوانی
- مشکلات چشمی
- تاخیر رشد جنین یا همان IUGR
- اندازه سر کوچک
- عقب ماندگی ذهنی
در صورت آبله مرغان مادرباردار، شانس ابتلای جنین چقدر است؟
ابتلا مادر باردار به ابله مرغان در تمام موارد باعث ابتلا جنین نمی شود و احتمال درگیری جنین بستگی به سن حاملگی مادر در زمان تماس با ابله مرغان دارد. در هر حال در صورت تماس مشکوک با فرد مبتلا حتما به متخصص زنان و زایمان خود مراجعه و مسأاله را درمیان بگذارید .
- در صورت ابتلای مادر به ابله مرغان در نیمه اول حاملگی ، ممکن است ویروس از طریق جفت به جنین منتقل شده و باعث ناهنجاری جنین شود.
- در صورتی که مادر باردار در اواخر حاملگی ( چند روز قبل از زایمان ) و 2-1 روز بعد از زایمان دچار ابله مرغان شود ، بیشترین درگیری جنین وجود دارد و ممکن است باعث بیماری منتشر و کشنده در جنین شود .
پیشگیری از ابله مرغان قبل از بارداری :
افرادی که قبلا سابقه ابله مرغان و ایمنی نداشته اند ، قبل از بارداری می توانند دو دوز واکسن آن را تزریق کنند که در اینصورت باید تا سه ماه ، پیشگیری از بارداری داشته باشند. واکسن واریسلا یا همان واکسن ابله مرغان در حاملگی ممنوع می باشد.
پیشگیری از ابله مرغان در بارداری :
تمام مادران باردار مخصوصا افرادی که جزو حاملگی پر خطر محسوب می شوند و یا با روشهای کمک باروری و ای وی اف و رحم اجاره ای باردار شده اند وهمچنین مادرانی که دچار اختلال ایمنی هستند باید از مواجهه با افراد مشکوک و یا مبتلا به ویروس ابله مرغان پرهیز کنند. اگر مادر بارداری با یک فرد مبتلا و یا حتی مشکوک به ابله مرغان در تماس باشد ، ممکن است در صورت نداشتن ایمنی قبلی ، مبتلا شده و باعث ابتلای جنین شود. بنابراین باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کرده و در چهار روز اول تماس ، ایمنوگلوبولین دریافت کند. قبل از تزریق ایمنوگلوبولین ، بهتر است تست انتی بادی انجام شود. همچنین جهت پیگیری سلامتی جنین و اقدامات لازم ، تحت نظر بهترین متخصص زنان و زایمان باشند.
درمان ابله مرغان :
ابله مرغان معمولا نیاز به درمان ندارد و بعد از یک هفته معممولا ضایعات رو به بهبودی می روند .درمان خانگی ابله مرغان توصیه نمی شود . تقویت سیستم ایمنی و در صورت لزوم ( مواردی که درگیری ریوی وجود دارد ) مراجعه به متخصص توصیه می شود.
در کلینیک دکتر منصوره پژمان منش از بهترین پزشکان جراح زنان و زیبایی و فوق تخصص ای وی اف اصفهان ، علاوه بر مراقبت های دوران بارداری و یائسگی ، مشاوره و درمانهای نوین ناباروری و تعیین جنسیت و نیز پی ار پی و هیدروسونوگرافی نیز ارایه می شود. نوبت دهی از طریق سایت امکان پذیر می باشد.
تلفن تماس 03136206186
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آنومالی اسکن
تاریخ انتشار : 1400-08-28تاریخ بروز رسانی : 1401-07-08 -
مشکلات ادراری در بارداری
تاریخ انتشار : 1402-07-30تاریخ بروز رسانی : 1402-10-03 -
آزمایش سل فری
تاریخ انتشار : 1401-11-27تاریخ بروز رسانی : 1402-10-17 -
ریزش مو در بارداری
تاریخ انتشار : 1402-07-09تاریخ بروز رسانی : 1403-02-18 -
زایمان زودرس
تاریخ انتشار : 1399-03-05تاریخ بروز رسانی : 1402-11-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :مریم جون [ 1403-01-27 ]
خانم دکتر پژمان منش شما بهترین متخصص زنان اصفهان هستید. اغراق نمی کنم اما حداقل من و مراجعین مطبتون خیلی راضی هستیم.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .