منو اصفهان ، دروازه شیراز ، ابتدای چهارباغ بالا ، کوی بهار آزادی ، مجتمع بهار ، طبقه دوم - تلفن : 36206186 - 09383657786
نوبت دهی اینترنتیدرمان قطعی خونریزی رحمیجراحی زیبایی و ترمیمی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / شیردهی / مشکلات پستان در شیردهی ( بخش اول )

مشکلات پستان در شیردهی ( بخش اول )

مشکلات شایع خانمهای شیرده:

تقریبا اکثر خانمهایی که به فرزندان خود شیر می دهند با مشکلاتی در پستان خود روبرو میشوند که با درد و ناخوشی همراه بوده و گاه باعث نگرانی و یا وقفه و توقف شیردهی میشود. هر خانمی باید با تکنیکهای صحیح شیردهی که مهمترین امر در پیشگیری از بروز این مشکلات است ، اشنا باشد که خوشبختانه با برگزاری کلاسهای اموزشی در دوران بارداری ، این امر میسرشده است.

روشهای شیردهی :

ذکر این نکته ضروری است که قبل از شیردهی حتما دستها با اب و صابون شسته شود و در همه روشها در هنگام شیردهی بیشتر هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه باید در دهان شیر خوار قرار گیرد.

مشکلات پستان در شیردهی ( بخش اول )

شیردهی در پستان های کوچک:

خانمهایی که سینه های کوچک دارند اغلب نگران این موضوع هستند که مبادا میزان تولید شیر برای تغذیه نوزاد کافی نباشد. تولید شیر وابسته به ترشح هورمون پرولاکتین و بعد از آن مکیدن توسط نوزاد است. هرچه مکیدن نوزاد و دفعات شیردهی بیشترباشد تولید شیر بیشتر و تداوم خواهد داشت.حتی خانمهایی که سینه انها قبل از بارداری تخت و صاف بوده ، بعد از زایمان شیردهی موفقی داشته اند.

شیردهی در پستان های بزرگ:

خانمهایی که سینه های بزرگی دارند لزوما میزان شیر آنها بیشتر نیست. سینه های بزرگ ممکن است نوزاد با گرفتن نوک سینه مشکل داشته باشد که در اینصورت اگر میخواهید شیردهی موفقی داشته باشید باید روشهای شیردهی صحیح را بیاموزید.در حین شیر دادن مراقب تنفس نوزاد خود باشید و بافت سینه را با انگشت از بینی او فاصله دهید.

انسداد مجاری شیری:

علایم انسداد مجاری شیری پستان ممکن است درد یا ایجاد لکه قرمز بصورت خطی در امتداد مجاری شیری باشد.در ایصورت به هیچ وجه شیردهی را قطع نکنید.به شیردهی ادامه دهید و کاری کنید که حتما پستانها تخلیه شوند. مثلا پوزیشن و موقعیت نوزاد را هنگام شیردهی تغییر دهید که راحت تر بتواند شیر بمکد . از دوش اب گرم و ماساژ استفاده کنید و یا حتی اگر لازم شد با دست یا به کمک شیردوش پستان را کامل بدوشید.

تب شیردهی :

تب شیر واژه آشنایی است که احتمالا بسیاری از بانوان آن را تجربه کرده اند. تب شیردر تعدادی از خانمهای شیرده در 24 ساعت اول بعد از شروع شیردهی ، بوجود می آید.. این حالت معمولا با تب در حد 39-8/37 درجه مادر که ظرف 16 ساعت برطرف می شود ، همراه است. علاوه بر تب ، ممکن است پستان دچار احتقان ، تورم و سفتی و درد به علت تجمع شیر داخل مجاری شیری و پرخونی شود . درمان تب شیردهی شامل استفاده از کیسه یخ و تخلیه پستان از شیر با دست یا پمپ و استفاده از مسکن می باشد . ماساژ ملایم زیر دوش اب گرم نیز توصیه شده است.با خروج شیراز سینه ها از شدت درد و تورم کاسته شده و نوزاد قادر به گرفتن سینه می شود.

ورم پستان:

ورم واحتقان بافت سینه به علت انسداد مجاری و تجمع شیر، التهاب و عفونت بافت پستان ممکن است ایجاد شود.این حالت بیشتر در دوران شیردهی ایجاد میشود و قبل از زایمان نادر است.معمولا عفونت در بافت پستان شایع نیست مگر اینکه خانمی در حال شیردهی باشد. در این حالت علاوه بر اقدامات حمایتی مانند تخلیه پستان از شیر با شیردهی یا به کمک پمپ و شیردوش ، مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان ضروری است. زیرا عدم درمان باعث ایجاد ابسه پستان و گسترش عفونت میشود.

عفونت پستان :

عفونت پستان ممکن است در بافت غددی ( ماستیت دوران شیردهی ) و یا مجاری شیری اتفاق بیفتد.در صورت عفونت مجاری شیری ، ترشح چرکی از نوک سینه خارج می گردد. در صورت بروز عفونت بایستی سریعا به پزشک زنان و زایمان خود مراجعه فرمایید.

ادامه دارد.....

دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان زایمان و فوق تخصص نازایی در اصفهان

دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص نازایی و IVF
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
درمان قطعی پولیپ رحمدرمان قطعی پولیپ رحم

بهترین و دقیق ترین و روش استاندارد جهت برداشتن پولیپ داخل حفره رحم ، استفاده از هیستروسکوپی است که تعیین محل دقیق پولیپ زیر دید مستقیم را فراهم میکند. ... ادامه مطلب

بهترین روش تعیین جنسیتبهترین روش تعیین جنسیت

بهترین و قطعی ترین روش تعیین جنسیت ، روش PGD است که توسط پزشک فوق تخصص ناباروری و در مراکز ناباروری مجهز و با همکاری متخصص ژنتیک انجام می گردد. ... ادامه مطلب

واژینیسموسواژینیسموس

واژینیسموس می تواند معاینات لگنی یا رحمی و پاپ اسمیر را دشوار یا غیر ممکن کند و باعث از بین رفتن میل جنسی در هر یک از زوجین و حتی مانعی بر سر راه فرزند آوری باشد. ... ادامه مطلب

بیوگرافی

دکتر منصوره پژمان منش
رتبه برتر بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان
فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری، IVF و لاپاراسکوپی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
عضو انجمن باروری وناباروری ایران ( ISRM )
مسؤول فنی مرکز ناباروری بیمارستان فوق تخصصی میلاد اصفهان
دوره جراحی زیبایی زنان


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین