پی آر پی در ناباروری
پی آر پی ( PRP ) دردرمان ناباروری :
تزریق پی آر پی ( PRP ) که در ایران به نام پلاکت درمانی شناخته میشود، روش درمانی جدیدی است که به رشد سلولها کمک میکند و از آن برای بهبود و درمان برخی از بیماریها استفاده میشود. پلاسمای غنی از پلاکت ( PRP ) ماده ای است که تزریق آن موجب درمان برخی از صدمات و بیماریها میشود. پژوهشگران با جدا کردن پلاسمای خون و غلیظ کردن آن پی آر پی را تولید کرده اند. پلاسما یکی از اجزاء تشکیل دهندهٔ خون است و در آن «فاکتورها» یا پروتئینهای خاصی وجود دارد که در لخته شدن خون مؤثر هستند. در پلاسما ، پروتئینهای دیگری نیز وجود دارد که به رشد سلولها کمک میکنند. وجود همین فاکتورها و پروتئینهاست که موجب شده از پی آر پی برای درمان آسیبها و بیماریهای گوناگون استفاده شود.
فواید PRP :
از پی آر پی برای درمان بیماریهای مختلفی مانند:ریزش مو، آسیب دیدگی تاندونها، آسیبهای ورزشی حاد،ورم مفاصل و استخوانها و… استفاده میشود.اخیرا نیز در درمان ناباروری بعنوان درمان کمکی استفاده میشود.
آیا درمان با پی آر پی مؤثر است؟
هنوز کارایی PRP بعنوان روش درمانی به طور قطعی اثبات نشده است و ادارهٔ موادغذایی و دارویی ایالات متحدهٔ آمریکا (FDA) نیز تزریق پی آر پی را به عنوان روشی درمانی تأیید نکرده است ولی موارد زیادی از بهبودی در بیماران مختلف دیده شده است. پی ار پی تخمدان درموارد کاهش ذخیره تخمدان نیز گاهی انجام می شود.
پی آر پی رحم در نازایی :
کاربرد پی آر پی در زمینه تخصصی زنان و نازایی در مواردی است که اندومتر جهت انتقال جنین به اندازه کافی رشد نکرده و مناسب نیست و یا در مواردی که زوجها دچار شکست مکرر آی وی اف شده اند یعنی چندین بار در سیکل ای وی اف یا انتقال جنین قرار گرفته و علی رغم کیفیت خوب جنینها ، بارداری صورت نگرفته است. با تزریق پی آر پی توسط کاتتر مخصوص به اندومترو تحریک فاکتورهای رشد ، کیفیت اندومتر و گیرایی آن برای پذیرش جنین افزایش می یابد.تزریق معمولا 48 ساعت قبل از انتقال جنین صورت میگیرد.البته بعضی از متخصصین نازایی ، موافق انجام دو بار تزریق PRP در یک سیکل به فاصله 48 ساعت هستند.
آیا PRP دردرمان شکست آی وی اف مؤثراست؟
خود انجام پی آر پی و مؤثر بودن ان هنوز در مرحله تحقیقات بوده و با قطعیت به اثبات نرسیده است.اما پزشکان فوق تخصص نازایی درموارد شکست آی وی اف علاوه بر راهکارهای دیگر ، این روش را هم با توجه به مکانیسم اثر و اینکه بی خطر بودن آن نیز اثبات شده ، به زوجهای نابارور توصیه میکنند و قبل از کاشت جنین 1-2 بار به داخل رحم PRP را تزریق میکنند.به تجربه دیده شده که انجام PRP در برخی زوجهای نابارور باعث افزایش موفقیت آی وی اف و باروری و درمان نایاروری شده است.
مراحل تزریق پی آر پی رحم شامل مراحل زیر است :
1- نمونه ای از خون شما گرفته میشود. مقدار این نمونهٔ خون به این بستگی دارد که پی آر پی به کدام قسمت بدن تزریق میشود.
2- خون گرفته شده در دستگاه سانتریفوژ قرار داده میشود. سانتریفوژ دستگاهی است که به سرعت میچرخد و اجزاء تشکیل دهندهٔ خون را از یکدیگر جدا میکند. فرایند جداسازی اجزاء خون حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد.
3- تکنسین پلاسمای جداشده را برای تزریق به قسمت آسیب دیدهٔ موردنظر آماده میکند.
4- پزشک متخصص نازایی و آی وی اف ، قبل از کاشت جنین ، پی آرپی را توسط یک کاتتر ظریف به داخل رحم تزریق میکند.
معمولا کل این فرایند حدود ۱ ساعت طول میکشد.
دکتر منصوره پژمان منش ، جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف در اصفهان.
شماره های تماس :36206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بارداری با جنین اهدایی
تاریخ انتشار : 1400-10-10تاریخ بروز رسانی : 1403-08-04 -
فریز جنین
تاریخ انتشار : 1398-10-14تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05 -
بایدها و نبایدهای کاشت جنین
تاریخ انتشار : 1403-01-01تاریخ بروز رسانی : 1403-07-20 -
افزایش موفقیت آی وی اف
تاریخ انتشار : 1398-04-28تاریخ بروز رسانی : 1401-09-23 -
آماده سازی اندومتر در کاشت جنین
تاریخ انتشار : 1401-11-04تاریخ بروز رسانی : 1401-11-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .