علایم سرطان سینه
تشخیص سرطان پستان :
ارزیابی وغربالگری بیماریهای پستان با شرح حال و معاینه سینه شروع میشود.جهت ارزیابی بیماریهای پستان، متخصص زنان ، عوامل خطر در فرد ، شرح حال و علایم بالینی را مورد برسی قرار میدهد. و براساس یافته های کلینیکی ، ممکن است از روشهای تشخیصی استفاده کند. روش پیشگیرانه در برابر سرطان پستان ، تشخیص زود هنگام می باشد. روشهایی که امکان تشخیص زود هنگام را برای بیمار فراهم می نمایند عبارتند از:
- معاینه سینه توسط خود فرد
- معاینه پستان توسط پزشک
- انجام ماموگرافی و/ و یا سونوگرافی پستان
- نمونه برداری ( بیوپسی )
اما برای آنکه بتوان سرطان سینه را با دست تشخیص داد به طور میانگین می بایست ۲ سال از شروع سرطان سینه گذشته باشد. از اینرو حتی برای زنانی که در آنها هیچگونه علائمی مشاهده نمیگردد نیز پس از ۴۰ سالگی توصیه می گردد به طور منظم جهت ماموگرافی پستان مراجعه نمایند.
علایم سرطان سینه:
تومورها ی پستان بویژه انواع سرطانی معمولا بدون علامت هستند و فقط توسط خود بیمار، و یا از طریق معاینه فیزیکی یا غربالگری با ماموگرافی کشف میشوند.اگر هر یک از علایم زیر را داشتید حتما به پزشک مراجعه فرمایید.
- تغییر ناگهانی دراندازه و شکل سینه
- ایجاد توده در پستان یا زیر بغل
- تغییر رنگ بافت و نوک سینه
- ترشحات نوک سینه
- پوسته پوسته شدن پوست یا نوک سینه
- قرمزی و گرمی و سفت شدن بافت پستان
- فرورفتگی نوک سینه
- وجود درد در پستان
- تغییرات پوست پرتغالی درپوست پستان
- وجود خارش در پوست سینه
بهترین روش تشخیص سرطان سینه :
در صورت تشخیص هرگونه مشکل در سینه توسط خود فرد و یا پزشک ، قدم بعدی انجام ماموگرافی یا سونوگرافی سینه است .ماموگرافی و سونوگرافی بعد از معاینه پستان ، بهترین روش تشخیص توده ها و سرطان سینه در فرد می باشد. براساس یافته های ماموگرافی ، در صورت وجود توده مشکوک و یا بدخیم در پستان ، جهت تعیین ماهیت توده ، اقدام بعدی نمونه برداری از ضایعه پستان می باشد.
بیوپسی یا نمونه برداری از توده پستان:
همه توده هایی که در سونوگرافی سینه و یا ماموگرافی کشف میشوند نیاز به بیوپسی ندارند و معمولا فقط توده هایی که مشکوک و یا نشانه های بدخیمی را دارند از نظر پاتولوژی بررسی میشوند. تقریبا در 30 درصد ضایعاتی که مشکوک به سرطان هستند پس از نمونه برداری ، خوش خیم بودن انها ثابت میشود و از طرفی حدود15 درصد توده هایی که خوش خیم تلقی شده بودند وجود بدخیمی به اثبات میرسد. بنابراین بیوپسی اخرین روش برای تشخیص قطعی ماهیت توده پستان است.بیوپسی بصورت باز یا بسته انجام میشود.
1- بیوپسی بسته:
در بیوپسی سوزنی که بطور سرپایی وبا بی حسی موضعی انجام میشود تعدادی ازسلولهای تومور پستان با یک سوزن ظریف کشیده شده و برای پاتولوژی ارسال میشود.این روش بسیار آسان و با هزینه کم انجام میشود. بدلیل مشکلات دسترسی دقیق به بافت جهت نمونه برداری ممکن است نتیجه پاتولوژی بطور کاذب منفی گزارش شود ، به همین دلیل برای صحت و دقت بیشتر بایستی نتیجه معاینه سینه ، ماموگرافی و بیوپسی با هم تفسیر شوند.برای ضایعات عمقی تر و یا غیرقابل لمس پستان ، لازم است جراح با استفاده از سونوگرافی سینه همزمان ، محل توده پستان را دقیق مشخص کند.
2- بیوپسی باز:
بیوپسی باز تحت بی حسی موضعی و یا بیهوشی ، قابل اعتماد ترین روش برای تشخیص ماهیت توده های پستان است و صرفا در مواردی که نتیجه نمونه برداری سوزنی مشکوک و یا مبهم باشد از این روش استفاده میشود.
اطلاعات بیشتر در مورد سرطان سینه را در بخشهای بعد مطالعه فرمایید.
دکتر منصوره پژمان منش ، متخصص و جراح زنان اصفهان ، فوق تخصص نازایی و آی وی اف
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مشکلات شایع پستان
تاریخ انتشار : 1394-07-11تاریخ بروز رسانی : 1401-06-20 -
غربالگری با ماموگرافی
تاریخ انتشار : 1399-11-02تاریخ بروز رسانی : 1400-10-23 -
فیبرو ادنوم پستان
تاریخ انتشار : 1399-05-03تاریخ بروز رسانی : 1400-10-23 -
راههای افزایش سایز سینه ( بخش اول )
تاریخ انتشار : 1395-09-12تاریخ بروز رسانی : 1399-02-07 -
غربالگری سرطان پستان
تاریخ انتشار : 1399-03-21تاریخ بروز رسانی : 1402-12-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :افتخار عباسقلی زاده [ 1401-06-19 ]
سلام خسته نباشید. مدت 8 ماه است که ترشح از سینه داشتم . و الان درد شدید دارم . سونوگرافی انجام دادم بافت موزاییکی فیروزکسیت داشتم لطفاً راهنماییم کنید که چه کار کنم و علت درد سینه من چیه . متشکرم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .