انواع قرص های ضد بارداری
قرصهای جلوگیری از بارداری :
قرصهای ضد بارداری ترکیبی (OCP) در واقع ترکیبی از هورمون استروژن و پروژسترون و و رایجترین روش پیشگیری از بارداری هستند. فراورده های متنوعی از این ترکیبات هورمونی در بازار موجود است که همگی تقریبا اثرات ضد بارداری مشابهی دارند.مهمترین مکانیسم اثر آنها مهار تخمک گذاری است و درصورتی که صحیح و به موقع مصرف شوند اثر محافطتی نزدیک به 100 درصد دارند ( همانند ای یو دی ) .اکثر این ترکیبات بصورت بسته هایی حاوی 21 یا 28 تایی قرص موجود هستند.قرصهای ضد بارداری برای پیشگیری اورژانسی هم استفاده می شوند.
نحوه مصرف قرص ضد بارداری :
نحوه مصرف قرصهای ضد بارداری بسیار مهم است . قرصهای جلوگیری از بارداری ، باید هر روز یا هرشب مصرف شوند. بهتر است در یک محدوه زمانی مشخص و نه لزوما در یک ساعت معین مصرف شوند. در صورتی که OCP روز اول سیکل مصرف شود نیاز به روش پشتیبان در هفته اول نیست اما در صورتی که قرص ازروز 3-2 سیکل مصرف شود توصیه میشود در طی هفته اول مصرف قرصها از یک روش مکمل دیگر مانند کاندوم نیز استفاده شود.داشتن رابطه جنسی در طی یک هفته فاصله باعث بارداری نمی شود.
1- قرصهای 28 عددی :
یک بسته قرص ضد بارداری 28 تایی ، حاوی 21 قرص هورمونی و 7عدد قرص بدون هورمون است. از روز اول سیکل قاعدگی با قرصهای هورمونی شروع شده و با قرصهای بدون هورمون تمام میشود. بلافاصله پس از اتمام قرصهای بدون هورمون ، بایستی بسته بعد را شروع کرد.دراین فاصله ممکن است پریود بعدی شروع شود.درصورتی که خونریزی رخ ندهد مصرف بسته بعدی سر موعد باید شروع شود ولی احتمال حاملگی باید با مراجعه به پزشک رد شود.قرص روکین و یاسمین از این دسته هستند.
2- قرصهای 21 عددی :
قرصهای جلوگیری از بارداری 21 تایی ، حاوی هورمون استروژن و پروژسترون بوده ودو نوع رایجتر آنها قرص ال دی و اچ دی می باشد. از روز اول یا دوم پریود شروع شده و یک هفته پس از اتمام قرصها ، بسته بعدی شروع میشود.در یک هفته فاصله بین قرصها ممکن است سیکل پریود شروع شود.درغیر اینصورت بایستی احتمال بارداری رد شود.قرص اچ دی (HD) میزان استروژن بیشتری نسبت به قرص ال دی دارد و در تعدادی از خانمهایی که همزمان مشکل خونریزی شدید یا غیر طبیعی دارند در صورت صلاحدید متخصص زنان تجویز میشود.
تداخل دارویی با قرصهای ضد بارداری:
برخی داروها با اثر قرصهای جلوگیری تداخل دارند و باعث کاهش اثرضد بارداری قرصها میشوند و بالعکس. مصرف همزمان بعضی از انتی بیوتیکها و داروهای ضد تشنج با قرص ضد بارداری ، باعث کاهش اثر قرصهای جلوگیری شده و باعث ایجاد خونریزی در طی مصرف قرصهای ضد بارداری میشوند. در صورت مصرف داروهای دیگر همزمان با قرصهای ضد بارداری ، بایستی پزشک متخصص زنان در جریان قرار گیرد تا دوز بالاتری از دارو تجویز شود.مصرف همزمان ویتامین سی واستامینوفن با قرص جلوگیری از بارداری ، باعث افزایش احتمال خونریزی و لکه بینی در طی مصرف قرص میشوند.
عوارض قرص ضد بارداری:
قرصهای جلوگیری از بارداری ، علی رغم فواید ی که دارند، عوارضی هم دارند . برخی خانمها قادر به تحمل اثرات جانبی قرصها نیستند و از روشهای دیگر و یا انواع و برند های دیگراستفاده می کنند .قرص های ضد بارداری ، جدای از اثرات جانبی مثل تهوع که در انواع مختلف قرصها متفاوت است ، عوارضی هم دارند و بنابراین در همه افراد قابل استفاده نیستند.
در مورد عوارض قرصهای ضد بارداری بصورت مفصل توضیح داده خواهد شد.
مشاوره با متخصص زنان اصفهان در مورد انتخاب بهترین روش جلوگیری و بررسی سوابق و بیماریهای شما و سایر مسایلی که جهت تعیین بهترین روش پیشگیری مهم هستند، به شما کمک می کند تا از روشی مطمئن با کمترین عوارض استفاده کنید.
دکتر منصوره پژمان منش ، جراح و متخصص زنان ، زایمان و زیبایی ، فوق تخصص نازایی و آی وی اف اصفهان
شماره های تماس :03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
نحوه مصرف قرصهای ضد بارداری
تاریخ انتشار : 1401-10-12تاریخ بروز رسانی : 1401-10-25 -
آ ی یو دی هورمونی
تاریخ انتشار : 1401-01-04تاریخ بروز رسانی : 1402-08-14 -
پاسخ به سوالات ای یو دی (2 )
تاریخ انتشار : 1400-04-17تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05 -
روشهای ضد بارداری اورژانسی
تاریخ انتشار : 1399-03-09تاریخ بروز رسانی : 1401-08-13 -
عوارض قرص های ضد بارداری
تاریخ انتشار : 1399-05-16تاریخ بروز رسانی : 1402-12-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :سارانی [ 1402-08-12 ]
باسلام...خواهش میکنم راهنماییم کنید. من قبلا هرنوع قرص جلوگیری ک میخوردم،خیلی حالمو بد میکردن،حالت تهوع درد و باحاله،بعد یکی مارولین رو پیشنهاد داد و استفاده کردم ک واقعا عالی بود،ولی متاسفانه مارولین الان کمیاب شده و داروخانه ها ندارن،از شما تقاضا دارم قرصی شبیه ب مارولین بهم معرفی کنید. باتشکر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .