عوارض داروهای نازایی
زوجهایی که تحت درمان های کمک باروری قرار می گیرند نگران عوارض داروها هستند. بی تردید مصرف هر دارویی عوارض خاص خود را دارد.داروهایی که جهت درمان ناباروری تجویز می شوند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این راستا وجهت کاهش عوارض داروهای نازایی ، پزشک فوق تخصص ناباروری ، با توجه به شرایط هر بیمار ، دوز دارو را مشخص می کند تا عوارض به حداقل برسد.توصیه می کنیم برای اطلاع از عوارض ای وی اف و داروهای نازایی با پزشک خود مشورت کنید.
اثرات جانبی داروهای نازایی :
عوارضی مانند سرگیجه ، ناراحتی معده ، کبودی محل تزریق دارو ، تورم بدن، گرگرفتگی ، حالت تهوع و سردرد از عوارض شایع استفاده از داروهای نازایی در بین زنان نابارور هستند. البته عوارض جانبی موقتی بوده و در همه افراد هم ایجاد نمی شود. بنابراین جای نگرانی نیست.
عوارض داروهای تحریک تخمدان:
بیماران باید درانجام توصیه پزشک فوق تخصص آی وی اف ، مبنی بر زمان و نحوه تزریق امپولها نهایت دقت را داشته باشند چرا که هر گونه اشتباه در مصرف باعث عدم گرفتن نتایج مطلوب علی رغم صرف هزینه میشود. این داروها بدلیل اثرات تحریکی قوی بر تخمدان ممکن است باعث سندرم تحریک بیش از حد تخمدان شود . بارداری دو قلویی و یا چند قلویی نیز از عوارض این داروها است که می تواند عوارضی برای مادر و بارداری داشته باشد.
- در صورت بروز هرکدام از علایم سندرم تحریک بیش از حد تخمدان حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت صلاحدید سیکل کنسل گردد.از تغییر خود سرانه دوز داروها بپرهیزید.
حاملگی چند قلویی:
داروهای تزریقی باروری ، بدلیل رشد تعداد بیشتری فولیکول ، احتمال چند قلوزایی را افزایش می دهند ( این میزان بیشتر از کلومیفن می باشد ) . استفاده از این داروها نیاز به کنترل دقیق از طریق آزمایشات خون ، آزمایشات هورمونی و اندازه گیری سایز و تعداد فولیکول های تخمدان دارد.البته روش آی وی اف این مزیت را دارد که حاملگی چند قلویی را میتوان با انتقال تعداد کمتر جنین پیشگیری کرد.به طور کلی، هر چه تعداد جنین ها بیشتر باشد، خطر تولد نوزاد نارس و زایمان زودرس بیشتر است. نوزادان نارس در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات و بیماری های مختلف هستند. این خطرات برای سه قلوها بیشتر از دو قلوها و حاملگی های تک قلویی است.این حاملگی ها جزو حاملگی پرخطر در نظر گرفته می شوند و تا حدامکان بایستی از وقوع ان پیشگیری شود.
سندرم تحریک بیش از حد تخمدان :
OHSS یکی از عوارض مهم و جدی داروهای نازایی ( خوراکی و تزریقی ) می باشد که علایم ان از خفیف تا شدید متغیر است.علایم تحریک بیش از حد تخمدان شامل بزرگ شدن و درد شکم، نفخ شکم ، تهوع و در موارد شدیدتر، بزرگی بیش از حد تخمدانها ، تجمع مایع در شکم ، استفراغ ، تنگی نفس وکاهش ادرار میباشد.این عارضه شایع نیست و با تنظیم دوز داروها میتوان از وقوع ان جلوگیری کرد.
توضیحات بیشتر در مورد OHSS را در بخش بعد مطالعه فرمایید.
آیا داروهای نازایی باعث سرطان می شوند؟
بسیاری از خانمها که قرار است تحت درمان با داروهای تحریک تخمدان قرار گیرند نگران ایجاد سرطان هستند. طبق تحقیقات انجام شده این داروها باعث سرطان پستان نمی شوند ولی بدلیل سطح بالای هورمونها در بدن ممکن است باعث عود بیماری شوند. داروهای نازایی باعث سرطان تخمدان هم نمی شوند اما خود خانمهای نابارور ممکن است بنا به دلایلی غیر از مصرف داروهای ناباروری ، در معرض خطر سرطان تخمدان باشند.
فوق تخصص ناباروری اصفهان :
بدیهی است جهت پیشگیری از عوارض درمان ناباروری بهتر است قبل از شروع سیکل درمان ، پزشک معالج ( فوق تخصص ناباروری و آی وی اف ) ، طی یک جلسه مشاوره با زوجهای نابارور ، زوجها را نسبت به مراحل و روند درمان ناباروری ، عوارض جانبی و... مطلع و اگاه کند. در ابتدای شروع سیکل ، با توجه به نتایج سونوگرافی و تستهای هورمونی دوز داروها برای هر بیمار به نحوی تنظیم می شود که بهترین نتیجه درمان و با کمترین عوارض حاصل شود .
دکتر منصوره پژمان منش ، متخصص و جراح زنان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف اصفهان یکی از بهترین پزشکان فوق تخصص در زمینه درمان نازایی و تعیین جنسیت در اصفهان می باشند. نوبت دهی مطب بصورت اینترنتی می باشد. شماره های تماس مطب:
03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تحریک بیش از حد تخمدان ( OHSS )
تاریخ انتشار : 1399-04-01تاریخ بروز رسانی : 1400-12-18 -
روشهای کمک باروری
تاریخ انتشار : 1399-08-22تاریخ بروز رسانی : 1401-02-28 -
داروهای نازایی - بخش اول
تاریخ انتشار : 1393-09-04تاریخ بروز رسانی : 1399-09-08 -
عوارض مت فورمین
تاریخ انتشار : 1393-12-28تاریخ بروز رسانی : 1399-09-08 -
داروهای نازایی-بخش دوم
تاریخ انتشار : 1399-03-10تاریخ بروز رسانی : 1400-12-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .