بهترین ورزشهای دوران بارداری
ورزش در بارداری :
حتما برای شما هم این سؤال پیش آمده که بهترین ورزشهای دوران بارداری کدامند؟ و کلا چه ورزشهایی مجاز و چه فعالیت هایی ممنوع هستند؟ ورزش کردن حتی در حد پیاده روی روزانه بسیار مفید است و همه میتوانند ان را به راحتی انجام دهند اما ورزشهای مفید دیگری هم هستند که میتوانید از ان بهره ببرید. ورزش در بارداری امری است که باید حتما در مورد ان با بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
بهترین ورزشهای دوران بارداری:
1- شنا در بارداری :
شنا یکی از بهترین ورزش های دوران بارداری می باشد. شنا، درد مفاصل مثل درد کمر را در این دوران تسکین می دهد.
نکته مهم در ارتباط با شنا در بارداری این است که باید در انتخاب یک استخر بهداشتی ، سالم و خلوت ، دقت لازم را داشته باشید. استخرهای غیر بهداشتی احتمال عفونت واژن و ناحیه تناسلی وجود دارد که برای سلامت جنین مضر است . همچنین دراستخرهای شلوغ ، احتمال وارد شدن ضربه به شکم وجود دارد.
2- پیاده روی :
پیاده روی نیز یکی از بهترین ورزشهای دوران بارداری است که علاوه بر بی خطر بودن نیاز به امکانات خاصی نداشته و در هر زمانی قابل انجام است. پیاده روی مخصوصا در ماه اخر بارداری به نزول سر جنین در لگن و امادگی برای زایمان طبیعی بسیار کمک می کند.
3- پیاده روی در آب :
پیاده روی در اب نیز علاوه بر تقویت عضلات لگن و ران ، به کاهش استرس مادر و حفظ ارامش وی بسیار کمک میکند.
4- ورزش کگل :
عضلات کف لگن ماهیچه هایی هستند که در زایمان طبیعی نقش کلیدی دارند . انجام تمرینات کگل بصورت روزانه ، باعث تقویت عضلات کف لگن شده و باعث می شود زایمان راحت تری داشته باشید.همچنین ورزش کگل در زایمان فیزیولوژیک بسیار کمک کننده است.
5- یوگا :
تمرینات کششی یوگا هم باعث تقویت عضلات بدن شده و هم با تمرین تمرکز ، به کاهش استرس و افزایش حس آرامش به مادر باردار بسیار کمک میکند.
6- تمرینات کششی :
تمرینات کششی و نرمش های سبک که جهت تقویت عضلات بدن انجام می شوند ، در دوران بارداری بسیار مفید هستند.
ممنوعیت ورزش در بارداری :
درست است که ورزش در بارداری برای مادر و جنین بسیار مفید است اما گاهی انجام ورزش در بارداری ، ممنوعیت دارد و بدلیل حساسیت و شرایط خاص این دوران ، قبل از اینکه ورزش در بارداری را شروع کنید حتما با متخصص زنان خود مشورت کنید . در برخی شرایط ممکن است پزشک متخصص زنان و زایمان شما ورزش در بارداری را مجاز نداند و یا محدودیتی برای شما قایل شود. درصورت وجود سابقه سقط و یا زایمان زودرس ، سرکلاژ و همچنین در صورت پایین بودن موقعیت جفت ( جفت سر راهی ) و یا لکه بینی و خونریزی در بارداری و کلا افرادی که در گروه حاملگی پرخطر هستند و یا با روشهای کمک باروری و آی وی اف باردار شده اند ، بایستی حتما قبل از هر اقدامی پزشک خود را در جریان بگذارید.
- اگر از قبل ورزش میکرده اید می توانید ورزش های مجاز در بارداری را با شدت کمتری انجام دهید. اما در صورتی که تازه میخواهید ورزش را شروع کنید بهتر است از تمرینات ساده و با مدت کم شروع کنید .
- اگر در هنگام ورزش دچار انقباض رحمی ، سرگیجه و افت فشار ، تپش قلب و تنگی نفس ، خونریزی واژینال و....شدید ، از ادامه فعالیت ورزشی خودداری کرده و مشکل خود را با متخصص زنان و زایمان خود در میان بگذارید.
ورزشهای غیر مجاز در بارداری :
کلا در دوران حاملگی فعالیت و ورزش سنگین توصیه نمی شود. ورزشهایی مانند کوهنوردی ، اسکی ، ورزشهای رزمی ، غواصی و ورزشهایی که با احتمال ضربه و یا زمین خوردن و.... همراه هستند مانند ورزشهای گروهی ( بسکتبال و والیبال و....) اصلا توصیه نمی شوند.
در صورتی که در مورد مشکلات دوران بارداری خود نیاز به مشاوره دارید میتوانید از راهنمایی بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان اصفهان بهره بگیرید.دکتر منصوره پژمان منش یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان اصفهان می باشند .شما عزیزان می توانید جهت مشاوره و مراقبت های دوران بارداری به کلینیک فوق تخصصی ایشان مراجعه بفرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تب خال و زگیل تناسلی در بارداری
تاریخ انتشار : 1398-10-30تاریخ بروز رسانی : 1400-09-12 -
سونوگرافی در دوران بارداری
تاریخ انتشار : 1401-07-08تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02 -
تشخیص حاملگی خارج رحمی
تاریخ انتشار : 1399-03-25تاریخ بروز رسانی : 1402-07-21 -
پیشگیری از حاملگی خارج رحمی
تاریخ انتشار : 1402-07-20تاریخ بروز رسانی : 1402-07-21 -
حاملگی خارج رحمی
تاریخ انتشار : 1399-02-15تاریخ بروز رسانی : 1403-05-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .