درمان حاملگی مول
درمان حاملگی مولار :
همانطور که قبلا اشاره کردیم حاملگی مول یا بچه خوره یکی از عوامل سقط جنین محسوب می شود و می تواند دارای عوارض و حتی خطراتی برای مادر باردار می باشد. حاملگی مول یا در اصطلاح بچه خوره به مواردی گفته می شود که جفت رشد بیش از حد داشته باشد .در حاملگی مولار، پرزهای جفتی دچار ورم و رشد بیش از حد شده و کل حفره رحم را اشغال می کنند حاملگی مولار نمی تواند مانند یک بارداری طبیعی ادامه پیدا کند و جهت پیشگیری از بروز عوارض، بافت جفت غیر طبیعی باید خارج شود. درمان نیز می تواند شامل اقدامات زیر باشد:
1- ساکشن وکورتاژ:
بهترین درمان برای درمان حاملگی مول ، خارج کردن بافت مول و محصولات حاملگی از حفره رحم می باشد .پزشک با استفاده از ساکشن و کورتاژ ، بافت مولار را از رحم خارج می کند. این کار تحت بیهوشی و یا بی حسی از کمر انجام می شود. سپس بافت خارج شده جهت بررسی پاتولوژی به ازمایشگاه ارسال می شود .
2- هیسترکتومی :
هیسترکتومی یا در آوردن رحم در مواردی انجام می شود که دیگر تمایلی به بارداری در آینده وجود نداشته باشد. در واقع در خانمهای 40 سال به بالا ، هیسترکتومی به کورتاژ ترجیح داده می شود.
3- شیمی درمانی :
استفاده از داروهای شیمی درمانی برای درمان مول معمولا به تنهایی انجام نمی شود . بلکه در موارد نادر ممکن است به صلاحدید پزشک متخصص زنان ، به همراه کورتاژ و یا هیسترکتومی استفاده شود.
عوارض مول :
در مواردی ممکن است بافت مولار مهاجم بوده و به سایر بافتهای بدن دست اندازی کند. این خاصیت تهاجمی باعث درگیری سایر اعضای بدن حتی بعد از عمل جراحی می شود . اگر بصورت موضعی رشد و تکثیر پیدا کند باعث تومور جفتی و درگیری کل رحم می شود. حتی درگیری مغز ، ریه ، روده ، واژن ، تخمدان و کبد هم ممکن است ایجاد شود. بنابراین پیگیری دقیق و مراقبت بعد از درمان مول به همه بیماران توصیه می شود.
پیگیری و مراقبت های بعد از درمان مول:
- سطح BHCG خون بعد از خارج کردن بافت مول ، باید تا زمان بازگشت به حالت طبیعی بررسی و کنترل شود. در صورتی که سطح BHCG بالا برود، نیاز به درمان های بیشتری خواهد بود.
- بعد از کامل شدن روند درمان بارداری مولار ، سطح بتا HCG باید به مدت شش ماه تا یک سال بررسی شود تا از عدم باقی ماندن بافت مولار اطمینان حاصل گردد.
- در طول دوران درمان زوج باید روش پیشگیری مطمئنی داشته باشند ( مثل قرص ضد بارداری ) و به هیچ وجه بدون دستور و اجازه پزشک اقدام به بارداری نکنند.زمانی که عدد BHCG به صفر رسید می توان اقدام به بارداری کرد.
عود حاملگی مول :
خانمهایی که یک بارداری مول را تجربه کرده باشند ، در بارداری بعدی ، امکان مولار شدن بیش از افرادی است که تابحال دچار حاملگی مول نشده اند.توصیه میکنیم قبل از اقدام به بارداری تحت نظر یکی از بهترین متخصصین زنان باشید و در زمان مناسب اقدام به بارداری مجدد نمایید.
اقدام به بارداری بعد از مول :
در طی درمان مول باید از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده شود. توصیه می شود در این مدت مصرف قرص های ضد بارداری برای بیمار در نظر گرفته شود. تا از حاملگی ناخواسته در زمان تحت نظر بودن بیمار ، جلوگیری شود و بعد از صلاحدید پزشک متخصص زنان ، اقدام به بارداری مجدد صورت گیرد.
برای رزرو نوبت مطب دکتر منصوره پژمان منش جراح و فوق تخصص زنان و نازایی اصفهان جهت مشاوره قبل از بارداری ، درمان بیماریهای زنان ، سقط و ناباروری ، از صفحه اصلی سایت اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بهترین ورزشهای دوران بارداری
تاریخ انتشار : 1400-01-12تاریخ بروز رسانی : 1402-11-06 -
تهوع استفراغ بارداری
تاریخ انتشار : 1394-04-07تاریخ بروز رسانی : 1399-02-07 -
مراقبت های سه ماهه اول بارداری
تاریخ انتشار : 1399-08-01تاریخ بروز رسانی : 1402-10-09 -
خونریزی نیمه دوم بارداری
تاریخ انتشار : 1402-11-05تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02 -
خارش بدن در دوران بارداری
تاریخ انتشار : 1396-03-05تاریخ بروز رسانی : 1399-05-24
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .