مراحل فریز تخمک
فریز تخمک :
امروزه با توجه به پیشرفت های چشمگیر در زمینه درمانهای ناباروری ، امکان حفظ باروری خانمها برای بارداری در اینده فراهم شده است. طی این فرایند ، افراد کاندید فریز تخمک که توسط پزشکان فوق تخصص ناباروری تعیین می شوند ، تحت سیکل تحریک تخمدان قرار گرفته و پس از تخمک گیری ، فریز و ذخیره تخمک برای انها انجام می شود.
بهترین سن برای فریز تخمک :
با گذشت زمان و افرایش سن خانمها بعد از 35 سالگی ، قدرت باروری بانوان کاهش می یابد و همین مسأاله باعث ایجاد دغدغه در دختران مجرد می شود. فریز تخمک در این افراد راهکار مناسبی جهت کاهش استرس و حفظ باروری می باشد.بهترین سن برای اقدام جهت فریز تخمک قبل از سن 35 سالگی است . البته در برخی افراد با توجه به ذخیره تخمدان ، تا سن 40 سال هم این امکان وجود دارد.
موارد استفاده از فریز تخمک در دختران مجرد:
فریز کردن تخمک در خانمها ومخصوصا دختران مجردی کاربرد دارد که بنا به دلایلی تصمیم به حفظ قدرت باروری خود در اینده دارند:
- ابتلا به سرطان و بیماریهای بدخیم که قرار است شیمی درمانی برای فرد شروع شود و احتمال کاهش قدرت باروری تخمدان وجود داشته باشد.
- قبل از جراحی وسیع تخمدان مثلا به دلیل توده تخمدان یا اندومتریوز و کیست اندومتریوما
- ابتلا به به بیماریهای خود ایمنی ( در این بیماریها احتمال یائسگی زودرس در فرد وجود دارد)
- دختران مجردی که سابقه خانوادگی یائسگی زودرس دارند.
- افراد اهدا کننده تخمک که تعداد زیادی تخمک دارند و تمایل به اهدا تخمکها به افراد دیگر را هم دارند.
مراحل فریز تخمک :
فردی که متقاضی انجام فریز تخمک می باشد باید ابتدا باید به یک مرکز ناباروری یا پزشک فوق تخصص ناباروری مراجعه نماید. در روز سوم سیکل قاعدگی آزمایشات هورمونی از قبیل آزمایش FSH، AMH و استرادیول و آزمایشات مربوط به بیماری های عفونی مانند HIV و هپاتیت درخواست می شود. سونوگرافی جهت بررسی وضعیت تخمدان ها و فولیکول ها نیز انجام می شود. پس از انجام بررسی های اولیه ، مراحل فریز تخمک به ترتیب زیر انجام می گیرند.
- تحریک تخمدان ( همانند سیکل آی وی اف )
- تخمک گیری یا پانکچر
- انجماد تخمک در ازمایشگاه جنین شناسی
بارداری با تخمک فریز:
پس از انجام مراحل فریز تخمک ، در زمان مناسب که فرد شرایط بارداری را داشته باشد، مرحله بارور کردن تخمک فریز شده انجام می گردد . به این صورت که عملیات ذوب تخمک در ازمایشگاه انجام شده و تخمک از فریز خارج شده ، در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از تکنیک ICSI ( میکرو اینجکشن ) با اسپرم لقاح داده می شود. پس از تشکیل جنین ، انتقال جنین به رحم انجام می شود.
موفقیت فریز تخمک :
این یک واقعیت است که شانس باروری تخمکی که از انجماد خارج می شود نسبت به تخمک تازه کمتر است. اما با اینحال شانس باروری با تخمک فریز شده هم کم نیست و نقطه امیدی برای حفظ باروری خانمها می باشد.هر چه تعداد و کیفیت تخمک های بدست آمده در عمل پانکچر بیشتر باشد، میزان موفقیت فریز تخمک نیز بیشتر است. همچنین میزان موفقیت فریز تخمک به سن فرد و ذخیره تخمدان در زمان فریز تخمک بستگی دارد و هر چه تخمک ها در سنین پایین تری فریز شوند ، کیفیت تخمک ها بهتر بوده و میزان موفقیت آی وی اف با تخمک از فریز خارج شده افزایش می یابد.
فریز تخمک در اصفهان :
فریز تخمک در مراکز ناباروری اصفهان توسط پزشکان فوق تخصص ناباروری انجام می شود و در بهترین مراکز ناباروری اصفهان امکان ذخیره تخمک و باروری با تخمک فریز شده وجود دارد. جهت انجام مشاوره و اشنایی با مراحل فریز تخمک می توانید به یکی از بهترین پزشکان فوق تخصص آی وی اف اصفهان مراجعه فرمایید.
جهت مشاوره با دکتر منصوره پژمان منش فوق تخصص ناباروری و آی وی اف اصفهان در زمینه فریز تخمک ، فریز جنین ، ناباروری زنان و تخمک اهدایی می توانید به کلینیک ایشان مراجعه فرمایید. نوبت اینترنتی از صفحه اصلی سایت امکان پذیر می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تخمک اهدایی
تاریخ انتشار : 1393-09-17تاریخ بروز رسانی : 1402-10-17 -
مراحل آی وی اف
تاریخ انتشار : 1399-02-24تاریخ بروز رسانی : 1401-09-23 -
PGD ( تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی )
تاریخ انتشار : 1398-09-09تاریخ بروز رسانی : 1400-03-07 -
آماده سازی اندومتر در کاشت جنین
تاریخ انتشار : 1401-11-04تاریخ بروز رسانی : 1401-11-13 -
پی آر پی در ناباروری
تاریخ انتشار : 1398-05-18تاریخ بروز رسانی : 1401-12-09
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .