تشخیص و درمان گالاکتوره
در مقاله قبل به علایم و علل گالاکتوره و ترشح نابجای شیر از پستان اشاره کردیم. با توجه به افزایش بیماریهای پستان درخانمها و سرطان سینه و با توجه به اینکه امروزه بانوان آگاه ، نسبت به سلامت خود و مخصوصا بافت پستان اهمیت بیشتری قایل هستند ، قطعا به جزئی ترین علایم هم حساس بوده و جهت تشخیص علت و درمان بیماریهای پستان و نیز غربالگری سرطان پستان ، در اسرع وقت به بهترین جراح زنان مراجعه می کنند .
چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنید؟
هر چند ترشح مایع شیری ممکن است علت خاصی نداشته باشد اما در برخی موارد نشانه یک بیماری جدی می تواند باشد . در صورتی که ترشح مایع شیری خصوصیات زیر را داشته باشد حتما باید ان را جدی گرفت و در اسرع وقت به پزشک متخصص زنان و یا جراح مراجعه کرد:
- همراه با لمس توده در پستان باشد
- بطور خودبخودی و نه با فشار نوک سینه خارج شود
- با سردرد و مشکلات بینایی همراه باشد
- همراه با ترشحات زرد غلیظ و یا خون باشد
- ترشح مایع شیری از پستان در مردان
- ادامه ترشح شیر پس از یکسال از قطع شیردهی
تشخیص علت گالاکتوره:
خانمی که با مشکل ترشح شیر از پستان به متخصص زنان و یا جراح مراجعه میکند در قدم اول تحت معاینه سینه قرار میگیرد. ترشح از نوک پستان در صورتی که بطور خود بخودی و بدون تحریک و فشار دادن نوک سینه باشد ، علامتی با ارزش و قابل بررسی محسوب می شود . با صلاحدید پزشک جراح ، آزمایش پرولاکتین و در صورت نیاز تصویربرداری مانند سونوگرافی پستان ویا ماموگرافی انجام می شود. در صورتی که هورمون پرولاکتین بسیار بالا باشد و یا با علایم بینایی و سردرد همراه باشد حتما نیاز به انجام MRI مغز و بررسی هیپوفیزخواهد بود.
آزمایش پرولاکتین :
گالاکتوره بدلیل افزایش هورمون پرولاکتین در خون رخ می دهد . هورمون پرولاکتین بسیار حساس بوده و جهت اندازه گیری میزان آن درخون ، باید شرایط خاصی رعایت شود تا تفسیر آن دقیق باشد. در صورتی که آن شرایط رعایت نشود میزان پرولاکتین در خون بطور کاذب بالا گزارش خواهد شد. در مقاله جداگانه ای در مورد شرایط آزمایش پرولاکتین مفصل توضیح داده خواهد شد.
درمان قطعی گالاکتوره :
چند روش برای درمان گالاکتوره وجود دارد که انتخاب بهترین روش درمان به علت آن بستگی دارد. اگر علت ایجاد گالاکتوره مصرف یک سری از داروهای خاص مانند قرص ضد بارداری یا داروهای اعصاب باشد، با خودداری از ادامه مصرف آن ها ، تغییر دوز داروها و یا جایگزینی با داروی مناسب که البته تحت نظر پزشک معالج باید انجام شود ، گالاکتوره قطع خواهد شد. درمان دارویی و جراحی نیز در موارد ذیل مناسب است:
1- درمان دارویی گالاکتوره:
داروهای کاهش دهنده سطح پرولاکتین عمدتا در موارد افزایش خفیف تا شدید هورمون پرولاکتین در خون تجویز می شوند. در طی مصرف دارو و نیز پس از اتمام دوره مصرف ، سطح هورمون شیر مجدد در خون اندازه گیری می شود. درمان بیماری زمینه ای ( مانند تنبلی تخمدان ، کم کاری تیروئید و ....) نیز باعث کاهش پرولاکتین می گردد.
2- درمان جراحی گالاکتوره :
در مواردی که تومور بزرگ هیپوفیز عامل افزایش پرولاکتین و گالاکتوره باشد ، مخصوصا در صورتی که مشکل بینایی و سردرد وجود داشته باشد ، برداشتن تومور هیپوفیز به درمان کمک میکند.
کلینیک فوق تخصصی دکتر منصوره پژمان منش یکی از بهترین پزشکان جراح زنان اصفهان ، مشاوره و تشخیص و درمان بیماریهای پستان و نیز معاینه سینه انجام می شود. شما عزیزان می توانید با ثبت نوبت اینترنتی مراجعه فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
غربالگری با ماموگرافی
تاریخ انتشار : 1399-11-02تاریخ بروز رسانی : 1400-10-23 -
ماستالژی یا درد پستان
تاریخ انتشار : 1399-12-28تاریخ بروز رسانی : 1401-07-18 -
گالاکتوره
تاریخ انتشار : 1401-06-18تاریخ بروز رسانی : 1401-07-18 -
راههای افزایش سایز سینه ( بخش دوم )
تاریخ انتشار : 1395-10-23تاریخ بروز رسانی : 1399-02-07 -
بیماری فیبروکیستیک پستان
تاریخ انتشار : 1399-02-25تاریخ بروز رسانی : 1401-06-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .