واکسن انفولانزا در بارداری
آنفولانزا در بارداری :
ابتلا به ویروس انفولانزا در فصل پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد و خانمهای باردار بدلیل ضعف سیستم ایمنی ، بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیماریها مخصوصا بیماریهای مسری و ویروسی هستند. به همین دلیل واکسیناسیون در دوران بارداری یا قبل از بارداری برای محافظت مادر و جنین انجام می شود. واکسن انفولانزا از جمله واکسن هایی است که توسط مراکز مبارزه با بیماریها در کل دنیا توصیه شده است . چرا که ابتلا به آنفلوآنزا در دوران بارداری با خطر بروز عوارض جدی در این دوران همراه است.
آیا تزریق واکسن انفولانزا در تمام خانمهای باردار لازم است ؟
بهتر است همه خانمهای باردار واکسن انفولانزا را تزریق کنند اما واکسیناسیون بویژه در مادران بارداری که دچار بیماری زمینه ای مخصوصا بیماری قلبی ، آسم ، دیابت ، ایدز هستند و یا در دسته حاملگی پر خطر قرار دارند اکیدا توصیه شده است.
آیا واکسن آنفولانزا در بارداری مجاز است؟
واکسن آنفلوآنزا، واکسن غیرفعال و حاوی قطعاتی از ویروس آنفلوآنزای کشته شده است. بنابراین مادر و جنین را آلوده نمی کند و فقط منجر به تولید آنتیبادی بر علیه ویروس انفولانزا می شود . این انتی بادی باعث محافظت نسبی مادر در برابر ویروس میگردد. تزریق واکسن در هر یک از سه ماهه اول و دوم و سه ماهه سوم بارداری بلامانع و بدون خطر می باشد و هیچ گونه عارضه جانبی ، خطر نقص عضو و ناهنجاری و .....برای جنین ندارد. واکسن انفولانزا بر روی رشد جنین نیز تأثیر منفی ندارد.
مزایای تزریق واکسن آنفولانزا :
تزریق واکسن آنفلوآنزا مصونیت کامل ایجاد نمی کند اما باعث می شود در صورت ابتلای احتمالی مادر به ویروس انفولانزا ، شدت بیماری کمتر و عوارض ناشی از این ویروس بر مادر و جنین نیز کمتر باشد. واکسن آنفولانزا برای نوزاد نیز مفید است چرا که آنتیبادیهای تولید شده از طریق جفت وارد بدن نوزاد شده و نوزاد را تا چند ماه بعد از تولد ، از ابتلا به آنفلوآنزا محافظت می کنند.
زمان تزریق واکسن انفولانزا :
اوج شیوع ابتلا به ویروس انفولانزا ، در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان می باشد. تزریق واکسن باید قبل از شیوع ویروس یعنی اوایل پاییز انجام شود و اثر بخشی ان تا چند ماه ادامه می یابد.
عوارض واکسن انفولانزا :
واکسن انفولانزا مثل هر واکسن دیگر ممکن است با عوارض جانبی احتمالی همراه باشد.شایع ترین عوارض جانبی تزریق واکسن آنفلوآنزا شامل درد، قرمزی یا تورم در محل تزریق میباشد. برخی از افراد ممکن است علایم انفولانزا مانند درد عضلانی ، تب، تهوع و را تجربه کنند. معمولاً اگر عوارض جانبی وجود داشته باشد به محض تزریق واکسن آنفلوآنزا بروز کرده و ظرف یک تا چند روز برطرف می شوند.
- واکنشهای آلرژیک شدید به این واکسنها بسیار نادر است . قبل از تزریق واکسن آنفلوآنزا حتماً با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید .
بهترین واکسن انفولانزا در بارداری :
با شروع فصل سرما واکسن های انفولانزا از شرکت های مختلف روانه بازار می شوند . اما هر سال انواع جدیدی از ویروس انفولانزا شیوع پیدا می کند و لازم است واکسن های جدید تولید شوند. بنابراین بهترین واکسن انفولانزا نوعی است که بر اساس سویه جدید ویروس تولید شده باشد.
بهترین درمان انفولانزا در بارداری :
بهترین درمان انفولانزا در دوران بارداری ، پیشگیری از ابتلا به ویروس یعنی واکسیناسیون و خودداری از رابطه با افراد مبتلاست. اما در صورت ابتلا به ویروس ، مصرف مایعات فراوان ، زدن ماسک ، تقویت سیستم ایمنی ، مصرف ویتامین C و در صورت نیاز ، مراجعه به متخصص عفونی توصیه می شود.
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه داروهای مجاز در بارداری و نیز مراقبت های دوران بارداری می توانید از راهنمایی و مشاوره دکتر منصوره پژمان منش از بهترین پزشکان فوق تخصص زنان و نازایی اصفهان بهره مند شوید. نوبت دهی مطب از طریق وبسایت امکان پذیر می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان حاملگی مول
تاریخ انتشار : 1400-05-08تاریخ بروز رسانی : 1401-01-15 -
عوارض بارداری در سن بالا
تاریخ انتشار : 1402-10-14تاریخ بروز رسانی : 1402-10-24 -
کم کاری تیروئید در بارداری
تاریخ انتشار : 1400-03-27تاریخ بروز رسانی : 1400-04-04 -
آزمایشات سلامت جنین
تاریخ انتشار : 1399-06-20تاریخ بروز رسانی : 1401-07-08 -
کاهش رشد جنین در رحم
تاریخ انتشار : 1401-10-22تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .