جوانسازی تخمدان مخصوصا در خانمهای جوانی که در آستانه نارسایی تخمدان قرار داشته و دچار بی نظمی و یا قطع سیکل قاعدگی شده اند
پزشک فوق تخصص ناباروری از روشهای کمک باروری ( ART ) مانند آی یو آی ، آی وی اف و میکرواینجکشن در زوجهایی استفاده می کند که با دارو به تنهایی صاحب فرزند نشده اند.
بیماری سرطان در بین زنان نابارور بیش از سایر خانم ها خودنمائی می کند. به همین دلیل، افراد نابارور باید بدانند که آیا استفاده از روشهای درمان ناباروری ، باعث بروز سرطان در بدن آنها خواهد شد یا نه ؟
علایم تحریک بیش از حد تخمدان در طیفی گسترده از خفیف تا شدید بروز میکند و در موارد شدید ، این عارضه میتواند بسیار خطرناک و تهدید کننده جان فرد باشد.
بیماران باید درانجام توصیه پزشک فوق تخصص آی وی اف ، مبنی بر زمان و نحوه تزریق امپولها نهایت دقت را داشته باشند چرا که هر گونه اشتباه در مصرف باعث عدم گرفتن نتایج مطلوب میشود.
هدف از تجویز این داروها تولید تعداد زیادی فولیکول و افزایش شانس باروری می باشد . تشخیص و تعیین موارد استفاده و دوز مصرفی و نظارت بر رشد فولیکولها توسط پزشک فوق تخصص ناباروری صورت میگیرد.
مت فورمین در صورتی که همراه با رعایت رژیم غذایی و تحرک ، مصرف شود باعث کاهش وزن هم میگردد که خود در بهبود مشکل نازایی بسیار مؤثر است.
عارضه گوارشی مت فورمین شایعترین علت عدم مصرف این داروست اما در صورتی که طبق نحوه مصرف توضیح داده شده ، استفاده شود عارضه گوارشی آن کم خواهد بود.
کلومیفن برای تحریک تخمک گذاری درمواردی که اختلال تخمک گذاری علت ناباروری است به تنهایی و یا به صورت ترکیبی با هورمونهای محرک فولیکول همراه با آی یو آی تجویز می گردد.