منو اصفهان ، دروازه شیراز ، ابتدای چهارباغ بالا ، کوی بهار آزادی ، مجتمع بهار ، طبقه دوم - تلفن : 36206186 - 09383657786
درمان قطعی خونریزی رحمیفریز تخمک و جنیننوبت دهی اینترنتی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بارداری / کمر درد در بارداری

کمر درد در بارداری

علت کمر درد بارداری:

تغییرات بدن در دوران بارداری ممکن است موجب درد مفاصل ، کمر درد بارداری، درد پشت و عوارض ناشی از شل شدن عضلات شکم و پرینه و... شود. اگر بدن زن باردار با این تغییرات هماهنگ شود می تواند این مشکلات را به حداقل برساند.این انطباق از طریق اصلاح وضعیت ها ، تمرین های کششی ، اصلاح تنفس ، تن آرامی به همراه تجسم ، تمرکز و ماساژ امکان پذیر است.همچنین این روشها به وی کمک می کند تا بتواند با امادگی بیشتری مراحل مختلف زایمان و دوران پس از ان را سپری کند.علاوه بر فواید جسمانی ، این روشها موجب کاهش استرس و هیجان، از بین بردن اظطراب ، افزایش اعتماد به نفس ، صبوری و ثبات احساسات ( برخورداری از رفتار صحیح و تمایلات مثبت ) می شود.کمر درد بارداری یکی از مشکلات شایع خانمهای باردار است که در مراجعه به متخصص زنان و زایمان خود مطرح میکنند.

توصیه هایی جهت پیشگیری از کمردرد بارداری:

1-جهت پیشگیری از کمردرد بارداری باید از کفش مناسب استفاده کرد.از پوشیدن کفش پاشنه بلند و یا بدون پاشنه خودداری کنید.زیرا باعث فشار بیشتر به کمر و اسیب ان می شود. کفش مناسب باید پاشنه حدود سه سانت داشته باشد . همچنین به دلیل ورم پا در این دوران ، کفش باید متناسب با سایز جدید و راحت باشد.خانمهای بارداری که کف پای صاف دارند باید کفش طبی بپوشند .

2-در حالت ایستاده و نشسته باید وضعیت صحیح اتخاذ شود. بهتر است دردوران بارداری هنگام نشستن طولانی مدت روی صندلی ، پاها را کمی از سطح زمین بالاتر قرار داد.هنگام نشست بر روی زمین نیز ستون فقرات را کاملا صاف کرده و گودی کمررا تحت حمایت قرار دهید.برای این منطور می توان از یک بالش کوچک جهت پر کردن گودی کمر استفاده کنید.

3-از ایستادن طولانی مدت روی پاها و یا وضعیت های دیگرکه ممکن است به مدت طولانی برای شما ازار دهنده باشد خودداری کرده و مرتب وضعیت خود را تغییر دهید.

4- از حرکات ناگهانی و برداشتن اجسام سنگین و فعالیت سنگین خودداری کنید زیرا ممکن است باعث گرفتگی عضلات کمر و یا فشار بر دیسک و مهره ها شود.

5- وزن خود را کنترل کنید.وزن زیاد باعث فشار به کمر و مهره ها و بروز کمر درد در دوران حاملگی میشود.

6- انجام تمرینات کششی نیز در پیشگیری و بهبود کمردرد بارداری بسیار مفید هستند .این تمرین ها باید به ارامی انجام شوند.مثانه خالی و معده خیلی پر نباشد.در حین تمرین ها نفس را حبس نکرده و از زور زدن اجتناب کنید.در محیطهای الوده و یا گرم نرمش نکنید.قبل از انجام این تمرینات با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. ممکن است به علت وضعیت بارداری خاص ، انجام نرمش ها برای شما ممنوعیت و یا محدودیت داشته باشد.

در صورت احساس درد ، تپش قلب و تنگی نفس ، خیس شدن ناگهانی ، لکه بینی و یا خونریزی ، سرگیجه و خستگی در حین انجام حرکات ، از ادامه تمرین ها خودداری و به پزشک متخصص زنان و زایمان خود مراجعه فرمایید.

درمان کمر درد در بارداری :

در صورتی که علی رغم روشهای پیشگیری از کمر درد بارداری ، درد کمر بروز کرد بایستی از راهکارهای درمانی بهره بگیرید.در صورت بروز کمر درد بارداری میتوان از ماساژ درمانی که تاثیری فوق العاده دارد و نیز کمپرس گرم و گاهی مسکن ساده ( در صورت صلاحدید پزشک ) و درمانهای موضعی جهت کاهش درد کمر در حاملگی بهره گرفت.شکم بند کمربند مخصوص بارداری نیز بسیار کمک کننده هستند.در صورت عدم بهبود و یا در مواردی که احتمال درد سیاتیک و یا اسیب مهره ها وجود دارد مراجعه به متخصصین مربوطه ضرورت دارد.

دکتر منصوره پزمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان فوق تخصص نازایی در اصفهان

دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص نازایی و IVF
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مراقبتهای بعد از لابیاپلاستیمراقبتهای بعد از لابیاپلاستی

انجام مراقبتها و رعایت توصیه های بعد از لابیاپلاستی به روند ترمیم و بهبودی سریعتر وحصول بهترین نتیجه کمک خواهد کرد. ... ادامه مطلب

درمان قطعی پولیپ رحمدرمان قطعی پولیپ رحم

بهترین و دقیق ترین و روش استاندارد جهت برداشتن پولیپ داخل حفره رحم ، استفاده از هیستروسکوپی است که تعیین محل دقیق پولیپ زیر دید مستقیم را فراهم میکند. ... ادامه مطلب

تشخیص و درمان سیستوسلتشخیص و درمان سیستوسل

اکثر زنان حدود ۶ هفته پس از جراحی سیستوسل میتوانند فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند. با این حال، ممکن است که جراح توصیه کند که فرد تا ۶ ماه ... ادامه مطلب

بیوگرافی

دکتر منصوره پژمان منش
رتبه برتر بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان
فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری، IVF و لاپاراسکوپی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
عضو انجمن باروری وناباروری ایران ( ISRM )
مسؤول فنی مرکز ناباروری بیمارستان فوق تخصصی میلاد اصفهان
دوره جراحی زیبایی زنان


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین